Ο Μάιος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του εγκεφάλου

Ο καρκίνος του εγκεφάλου είναι ο συνηθέστερος τύπος συμπαγούς όγκου που αναπτύσσεται στα παιδιά.

Οι παιδιατρικοί όγκοι του εγκεφάλου είναι μάζες ανώμαλων κυττάρων που εμφανίζονται στον εγκέφαλο ενός παιδιού. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παιδιατρικών όγκων του εγκεφάλου. Ορισμένοι όγκοι είναι μη καρκινικοί (καλοήθεις) και ορισμένοι είναι καρκινικοί (κακοήθεις).

Η θεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καρκίνου του εγκεφάλου που μπορεί να εμφανιστούν στα παιδιά.

Ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του εγκεφάλου είναι το αστροκύττωμα.

Το αστροκύττωμα αναπτύσσεται από κύτταρα που ονομάζονται αστροκύτταρα, τα οποία υποστηρίζουν τα νευρικά κύτταρα. Το αστροκύττωμα μπορεί να αναπτυχθεί στον εγκέφαλο ή/και στον νωτιαίο μυελό.

Το μυελοβλάστωμα είναι ένας άλλος τύπος καρκίνου του εγκεφάλου που προσβάλλει τα παιδιά.

Το μυελοβλάστωμα αναπτύσσεται στο κατώτερο, πίσω μέρος του εγκεφάλου, που ονομάζεται παρεγκεφαλίδα. Η παρεγκεφαλίδα είναι υπεύθυνη για την κίνηση και την ισορροπία.

Το DIPG είναι ένας τύπος καρκίνου του εγκεφάλου που αναπτύσσεται σε παιδιά. Το DIGP σχηματίζεται στο στέλεχος του εγκεφάλου, στη βάση του εγκεφάλου. Δυστυχώς, η DIPG είναι ανίατη και το ποσοστό επιβίωσης είναι 0. Η DIPG προσβάλλει τα παιδιά συνηθέστερα στην ηλικία των 5 ετών. Η DIPG είναι ιδιαίτερα επιθετική και υπάρχουν ελάχιστες θεραπευτικές επιλογές.

Ο καρκίνος του εγκεφάλου είναι ένα τρομερό θηρίο που πρέπει να καταπολεμηθεί. 🎗

σε ελεύθερη μετάφραση από το instagram