Η ψυχολογία είναι τα πάντα

Όταν κάποιος λέει ότι είναι επιζών από τον καρκίνο σημαίνει κάτι περισσότερο από το να επιβιώσει απλώς από την ασθένεια.

Η ψυχολογία είναι τα πάντα

Τον Φεβρουάριο του 2021 ζούσα την καλύτερη ζωή μου. Προσπαθούσα να αποκτήσω το δεύτερο μωρό μου με τον σύζυγό μου, παραιτήθηκα από την δουλειά για να γίνω Life Coach  και ήμουν πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

Στις αρχές Μαρτίου είχα κάποιο σωματικό πόνο στην αριστερή πλευρά του σώματός μου. Πονούσε το γόνατό μου, μετά η πλάτη μου, μετά ο ώμος μου και μετά ο αυχένας  μου. Ήταν σαν το σώμα μου να μου φώναζε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μια Κυριακή πρωί βρήκα ένα εξόγκωμα στο αριστερό μου στήθος. Είχα ραντεβού με τον γιατρό γονιμότητας σε λίγες μέρες και έτσι αποφάσισα να το συζητήσω μαζί του.

Μια εβδομάδα αφότου ο γιος μου έγινε 3 ετών, στις 18 Μαρτίου 2021, έλαβα το τηλεφώνημα που άλλαξε τη ζωή μου.

» έχεις καρκίνο του μαστού».

Πες μου τι;!

Δεν πίστευα ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι αυτό θα μου συνέβαινε. Ήμουν δασκάλα γιόγκα, Life Coach, έτρωγα υγιεινά και φρόντιζα τον εαυτό μου. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Η χημειοθεραπεία ήταν σκληρή και έχασα το 90% των μαλλιών μου. Αυτό ήταν δύσκολο. Σας παρακαλώ, μην πείτε σε έναν καρκινοπαθή «Μην ανησυχείτε, θα ξαναβγούν». Το να χάνεις τα μαλλιά σου είναι σπαρακτικό.

Τον Αύγουστο του 2021 έκανα μαστεκτομή στο αριστερό μου στήθος. Η ανάρρωση δεν ήταν εύκολη και τη στιγμή που νόμιζα ότι είχα επιστρέψει στο φυσιολογικό, έπαθα μια λοίμωξη και μετά άλλη μια. Τον Νοέμβριο χρειάστηκε να κάνω δεύτερη επέμβαση λόγω επιπλοκών.

Είμαι πραγματικά ευλογημένη που έχω τον πιο υπέροχο σύζυγο, γιο, γονείς, αδέλφια, πεθερικά και φίλους. Μου έδειξαν μεγάλη συμπαράσταση  κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα είμαι για πάντα ευγνώμων.
Όταν κάποιος λέει ότι είναι επιζών από τον καρκίνο σημαίνει κάτι περισσότερο από το να επιβιώσει απλώς από την ασθένεια.

Επιβίωσαν από όλα τα φάρμακα, τα χειρουργεία, τις χημειοθεραπείες, τις ακτινοβολίες, τη στενοχώρια, τον φόβο του αγνώστου, την απώλεια των μαλλιών τους, το τραύμα που προκάλεσε, το βάρος που ρίχνει στις σχέσεις σου.

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει ότι είναι επιζών από τον καρκίνο, αγκαλιάστε τον και πείτε του ότι είστε περήφανοι γι’ αυτόν. Το χρειαζόμαστε περισσότερο απ’ ό,τι νομίζετε.

 

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INSTAGRAM