Εγκαίνια 6ης Βιβλιοθήκης του Wincancer στο Νοσοκομείο Λευκάδας

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων της νέας βιβλιοθήκης του Win Cancer στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά βιβλιοθήκη μετά από αυτές στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στο Γενικο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας και στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ογκολογικών ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».
Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κκ Θεόφιλος, ο Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης και ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς
βιβλιοθήκη wincancer ΛευκάδαςΗ βιβλιοθήκη στο Γ.Ν. Λευκάδας έγινε πραγματικότητα χάρη στην αγάπη Λευκαδιτών για τους συνανθρώπους και τον τόπο τους. Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες αξίζουν στην κ. Έφη Γεωργάκη για την επιμονή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε. Όπως επίσης στους κ.κ. Βασίλειο και Χρήστο Παπαχρήστο και την εταιρεία τους CP Constructions για την καθοριστική συμβολή τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή της βιβλιοθήκης.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται σε όλους όσους, φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, συνεισέφεραν με ανιδιοτέλεια και γενναιοδωρία: Αφοί Κοντοπρία, τέκνα Ευάγγελου Κατωπόδη του Ζαχαρία, τέκνα Ιωάννη Κατωπόδη του Ζαχαρία, Κατωπόδης Μ. – Καββαδά Ε. (Clean Mart), Super Market Σκλαβενίτης, Βεργίνης Σπύρος (Jumbo), Βρεττού Αθηνά, Φωτεινός Θεόφιλος, Αφοί Ντελημάρη.
βιβλιοθήκη wincancer ΛευκάδαςΕπιδίωξη του Win Cancer είναι βιβλιοθήκες όπως αυτή στο Γ. Ν. Λευκάδας να αποτελούν ένα σημείο αναφοράς μέσα στα νοσοκομεία. Ένα σημείο που το βλέμμα να μπορεί να ξεκουραστεί, το σώμα να χαλαρώνει και να νιώθει οικεία και το μυαλό να ταξιδεύει. Τα νοσοκομεία είναι χώροι όπου δοκιμάζονται οι σωματικές, αλλά και οι ψυχικές αντοχές όχι μόνο των ασθενών και των φροντιστών τους, αλλά και των εργαζομένων .
Όλοι εμείς οι εθελοντές του Wincancer, γνωρίζουμε από δική μας προσωπική πείρα πως ένα βιβλίο μπορεί βοηθήσει στη ψυχική ενδυνάμωση .
1aaaaaΌπως τόνισε στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων η πρόεδρος του Win Cancer κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, « η ομάδα μας συνεχίζει την προσπάθειά της να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες βιβλιοθήκες στα ελληνικά νοσοκομεία».
Συνεχίζουμε!