Ένας πόνος στο γόνατο

Πριν ξεκινήσει τη θεραπεία, η Sierra έκανε θεραπείες γονιμότητας για να έχει την ευκαιρία να αποκτήσει δικά της παιδιά στο μέλλον - οι χημειοθεραπείες είναι τόσο τοξικές που συχνά οδηγούν σε στειρότητα.

Η Σιέρα είχε πόνο στο γόνατο για ένα χρόνο. Ήταν αθλήτρια , οπότε υπέθεσε ότι ο πόνος προκλήθηκε από υπερβολική άσκηση. Πήγε στον γιατρό μετά  8 μήνες και της χορηγήθηκαν αντιφλεγμονώδη και τς έγινε σύσταση για ξεκούραση. Αυτά δεν βοήθησαν, οπότε επέστρεψε  στον γιατρό που την παρέπεμψε σε φυσικοθεραπευτή. Δεν βοήθησε ούτε αυτό, οπότε τρεις εβδομάδες αργότερα η Σιέρα έκλεισε ένα ραντεβού με τον ορθοπεδικό της

Παρήγγειλε μαγνητική τομογραφία και χωρίς δισταγμό έστειλε τη Σιέρα σε ορθοπεδικό ογκολόγο. Η Σιέρα μπερδεύτηκε αφού δεν ήξερε καν τι ήταν ογκολόγος εκείνη τη στιγμή.

Μετά από βιοψία διαπιστώθηκε ότι ο πόνος που έπασχε η Σιέρα ήταν από όγκο στο μηριαίο οστό. Προς έκπληξη όλων, υπήρχαν περισσότερα άσχημα νέα – ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί στους πνεύμονες της Σιέρα. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με Οστεοσάρκωμα Στάδιο 4, μια μορφή καρκίνου των οστών.

Πριν ξεκινήσει τη θεραπεία, η Σιέρα έκανε θεραπείες γονιμότητας για να έχει την ευκαιρία να αποκτήσει δικά της παιδιά στο μέλλον – οι χημειοθεραπείες είναι τόσο τοξικές που συχνά οδηγούν σε στειρότητα.

Η Σιέρα ξεκίνησε τη χημειοθεραπεία τον Μάρτιο του 2021. Λίγους μήνες αργότερα τον Ιούνιο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται επέμβαση διάσωσης άκρων, κατά την οποία οι χειρουργοί αφαιρούν τον καρκινικό όγκο μαζί με το προσβεβλημένο τμήμα του οστού και τον αντικαθιστούν με μεταλλικό προσθετικό οστό.

Δυστυχώς, το πρώτο χημειοθεραπευτικό σχήμα (MAP – μεθοτρεξάτη, δοξορουβικίνη, σισπλατίνη) δεν λειτουργούσε αφού τα οζίδια των πνευμόνων συνέχιζαν να μεγαλώνουν, οπότε η ομάδα του Sierra αποφάσισε να αλλάξει το πρωτόκολλο σε ιφωσφαμίδη / ετοπισίδη. Θα ήθελα να τονίσω ότι ορισμένα από αυτά τα φάρμακα είναι ηλικίας 40+ ετών και δεν έχουν σημειωθεί ελάχιστες έως καθόλου εξελίξεις στην ανάπτυξη ασφαλέστερων, πιο αποτελεσματικών φαρμάκων για σαρκώματα και άλλους παιδικούς καρκίνους.

Μόλις ξεκίνησε τον 6ο γύρο χημειοθεραπείας και σύντομα θα συναντηθεί με τους χειρουργούς της για να συζητήσουν την αφαίρεση των όγκων στους πνεύμονες της.

Παρόλο που η Sierra ήταν 27 όταν διαγνώστηκε, είναι μια νεαρή ενήλικη που αξίζει όλη την υποστήριξη στον κόσμο, όπως και πολλοί άλλοι. Το οστεοσάρκωμα είναι ένας επιθετικός καρκίνος της παιδικής ηλικίας.

 

Μείνετε δυνατή , Σιέρα!

σε ελεύθερη μετάφραση από