όταν το παιδί έχει καρκίνο…Οικονομικά & Θέματα Ασφάλισης

Ζητήστε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε προκειμένου να κατανοήσετε την πολιτική της ή για να καταχωρήσετε κάποια αξίωση, εάν το κρίνετε σκόπιμο.

Οικονομικά & Θέματα Ασφάλισης
Για γονείς με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Εάν είστε σαν τους περισσότερους γονείς των οποίων το παιδί έχει καρκίνο, θα ανησυχείτε για το κόστος της θεραπείας και της συνεχούς φροντίδας.

Θέλετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα αλλά φοβάστε το συνεπαγόμενο κόστος και το πώς τα δύο αυτά μπορούν να συνδυαστούν. Ίσως να μην έχετε ασφάλεια υγείας ή η ασφάλειά σας να μην καλύπτει όλο το εύρος των εξόδων.

Μερικοί ασφαλιστές δεν καλύπτουν ούτε το πάγιο κόστος, όταν μία νέα θεραπεία είναι υπό μελέτη. Θα πρέπει να καταλάβετε την κάλυψη που παρέχεται από την πολιτική της  δικής σας ασφάλισης. Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον την ασφάλισή σας:

• Προμηθευτείτε φωτοτυπίες με την πολιτική που ακολουθεί η ασφάλειά σας  και μάθετε επακριβώς τι καλύπτεται.
• Ζητήστε βοήθεια εάν τη χρειάζεστε προκειμένου να κατανοήσετε την πολιτική της ή για να καταχωρήσετε κάποια αξίωση, εάν το κρίνετε σκόπιμο. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε φίλους, μέλη της οικογένειας ή σε κάποιον κοινωνικό λειτουργό για βοήθεια. Ιδιωτικές εταιρείες καθώς και ΜΚΟ οργανώσεις προσφέρουν επίσης βοήθεια στην αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλισης.
• Κρατήστε ένα προσεγμένο αρχείο δαπανών και απαιτήσεων. Αποθηκεύστε μαζί λογαριασμούς και φόρμες ασφάλισης για να διευκολυνθείτε όταν έρθει η ώρα της φορολογικής δήλωσης.
• Αρχειοθετείστε τις απαιτήσεις για όλα τα καλυμμένα έξοδα. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται πλήρως την ασφάλειά τους, είτε διότι δεν είναι ενήμεροι για όλα τα οφέλη που δικαιούνται, είτε διότι τους εξουθενώνει όλες οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις.
• Εάν η αξίωσή σας απορριφθεί, πάλι αρχειοθετείστε την. Ζητήστε από το γιατρό να αναλάβει να εξηγήσει στην εταιρεία το γιατί θα έπρεπε όλες οι υπηρεσίες να καλυφθούν. Εάν και πάλι απορριφθεί η αίτησή σας, μάθετε αν στην εταιρεία υφίσταται διαδικασία έφεσης.

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ