11ο σεμινάριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας

Το 11ο σεμινάριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας έχει προγραματιστεί για τις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα λάβουν 12 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» οργανώνει ανά διετία από το 1998, με μεγάλη -κατά κοινή ομολογία- επιτυχία, σεμινάρια ψυχοκοινωνικής ογκολογίας, με θέμα την “Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του”.

Την ιδέα για την ανάγκη διοργάνωσης σεμιναρίων με αυτή τη θεματολογία και περιεχόμενο, συνέλαβε και πραγματοποίησε, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και αγάπη για το παιδί με καρκίνο, η κυρία Ελένη Βασιλάτου – Κοσμίδη, Διευθύντρια, επί σειρά ετών, του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Α Κυριακού». Η θεματολογία αυτών των σεμιναρίων ήταν, από την πρώτη οργάνωσή τους, πρωτοπόρα και είχε σαν στόχο την ίαση «ψυχής τε και σώματος».

Η επιτυχία αυτών των σεμιναρίων οφείλεται στο πρωτότυπο της θεματολογίας τους, για τον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, αλλά κυρίως στο ό,τι οι συμμετέχοντες τα αγκάλιασαν με αγάπη, από την πρώτη στιγμή, έχοντας ενεργό συμμετοχή, είτε σαν προεδρεύοντες, είτε σαν ομιλητές είτε σαν ακροατές. Στα σεμινάρια αυτά πολλές φορές οι συμμετέχοντες κάνουν «κατάθεση ψυχής».

Το 11ο σεμινάριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας έχει προγραματιστεί για τις 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» και στην οργάνωσή του θα σταθεί πολύτιμος αρωγός στις προσπάθειες του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σε μία εποχή που έχουμε αρχίσει να αποδεχόμαστε την υποχώρηση της ποιότητας ζωής προς χάριν της επιβίωσης, το σεμινάριο φιλοδοξεί να αποδείξει ότι στόχος όλων των επαγγελματιών της υγείας, είναι να θεραπεύσουμε και να αγκαλιάσουμε τόσο το σώμα όσο και την ψυχή των παιδιών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο θεωρείται επετειακό καθόσον το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Α. Κυριακού» στις 20 Οκτωβρίου 2019 έκλεισε τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Όλα αυτά τα χρόνια το προσωπικό του Τμήματος προσφέρει τις υπηρεσίες του αποκλειστικά στο παιδί με καρκίνο έχοντας σαν στόχο την ολιστική αντιμετώπισή του. Στόχος όλων των μελών του Τμήματος, δεν είναι μόνο η αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των παιδιών με καρκίνο αλλά και η βελτίωση της ποιότητα ζωής τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα λάβουν 12 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.
ΠΗΓΗ