Επιστημονική Διημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Στις 29 & 30 Νοεμβρίου ενημερωνόμαστε για τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Επιστημονική Διημερίδα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στο Hotel Amalia.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, σε εφαρμογή του προγράμματος δράσης της για τη φετινή και επόμενη χρονιά, ξεκινά την πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του Πνεύμονα. Η επιστημονική Διημερίδα, μεταξύ άλλων, στόχο έχει να παρουσιάσει τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση των διαφόρων τύπων του καρκίνου του πνεύμονα, να τονίσει την αξία της πρόληψης και υγιεινής διαβίωσης και να αναδείξει τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις.
Στη θεματολογία θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη, στην αναγνώριση των συμπτωμάτων των συχνότερων μορφών καρκίνου του πνεύμονα, στην ανάγκη άμεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης και την ευαισθητοποίηση των μελών μας. Επίσης θα προσεγγίσουμε τις ιδιαιτερότητες των διαφόρων τύπων καρκίνου του πνεύμονα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη ενσωμάτωσης στη θεραπεία, της φυσικής και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ασθενών για την ομαλή επανένταξή τους στη κοινωνική ζωή και την εργασία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ