Ένα σακίδιο … επιβίωσης για παιδιά με καρκίνο

Στην αρχή ήταν η τσάντα μου. Είχε τα πάντα μέσα. Καθετί που χρειαζόμουν μέχρι να τελειώσει η Νεφέλη τη θεραπεία της, το έβαζα μέσα στην τσάντα μου. Και χρειαζόμουν πολλά. Και τα μάθαινα μέρα με τη μέρα: από γιατρούς, από νοσηλεύτριες, από άλλες μαμάδες... η Μένια το πρόβλημα που αντιμετώπισε το έκανε λύση για τους άλλους γονείς!

Survival kit
Στην αρχή ήταν η τσάντα μου. Είχε τα πάντα μέσα. Καθετί που χρειαζόμουν μέχρι να τελειώσει η Νεφέλη τη θεραπεία της, το έβαζα μέσα στην τσάντα μου. Και χρειαζόμουν πολλά. Και τα μάθαινα μέρα με τη μέρα: από γιατρούς, από νοσηλεύτριες, από άλλες μαμάδες. Ώσπου αγόρασα μια μεγαλύτερη τσάντα, για να τα έχω όλα πάντα μαζί μου. Το περιεχόμενο της δικής μου τσάντας, όλα αυτά που έμαθα, ήθελα να τα μοιραστώ με κάθε νέα μαμά που συναντούσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου.
sk6-720x320
Κάπως έτσι φτιάξαμε το survival kit: ένα σακίδιο με απαραίτητες πληροφορίες και χρηστικά αντικείμενα που έχουμε όλες οι μαμάδες μαζί μας κατά της διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού. Ένα σακίδιο που δίνουμε στις οικογένειες παιδιών που εισάγονται στις Παιδογκολογικές Κλινικές όλης της Ελλάδας, το οποίο περιέχει είδη πρώτης ανάγκης και στοχευμένο ενημερωτικό υλικό για το πρώτο, δύσκολο διάστημα νοσηλείας, για να κάνει λίγο πιο εύκολη την προσαρμογή στις νέες συνθήκες.

Μέσα από το περιεχόμενο του kit, τα παιδιά/έφηβοι και ιδιαίτερα οι γονείς τους ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα της καθημερινότητας τους μέσα στο νοσοκομείο, έρχονται σε επαφή με τις «λεπτομέρειες» που είναι κρίσιμες (υγιεινή, διατροφή, κανόνες) αλλά, κυρίως, αισθάνονται ότι κάποιος τους σκέφτεται και είναι δίπλα τους –κάποιος που έχει βρεθεί στη θέση τους…
Το πηγαίνουμε οι ίδιοι στις κλινικές του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, το στέλνουμε και στις άλλες κλινικές σε όλη την Ελλάδα. Δωρεάν. Μια μικρή προσφορά αλληλεγγύης, από κάποιους που έχουν βρεθεί στην ίδια ακριβώς θέση με τους μικρούς ήρωες και τις οικογένειες τους που τώρα δίνουν τη μεγάλη μάχη.

Στείλτε μας e-mail με τα στοιχεία της οικογένειας και εμείς θα φροντίσουμε να το παραλάβει.
επικοινωνήστε με το καρκινάκι εδώ:

Survival kit