Η σωστή διατροφή βοηθά στην πνευματική διαύγεια;

ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι περιέχει ουσίες που διατηρούν τους νευρώνες του εγκεφάλου υγιείς και τα αιμοφόρα αγγεία ελαστικά

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν τροφές οι οποίες ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και συμβάλουν στην πνευματική διαύγεια του ανθρώπου. Αυτές είναι τροφές όπως το ψάρι, οι ξηροί καρποί, το πράσινο τσάι κ.α.

Αναλυτικότερα, αναφέρουμε πως το ψάρι είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας καθώς διασφαλίζουν την σωστή λειτουργία των εγκεφαλικών μας κυττάρων. Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε σελήνιο, Βιταμίνη Ε και φυτοχημικά, εμποδίζουν την εγκεφαλική γήρανση. Η περιεκτικότητα τους σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 συνεισφέρει και αυτή στην λειτουργία του εγκεφάλου.
Παράλληλα, ένα φλιτζάνι πράσινο ή μαύρο τσάι περιέχει ουσίες που διατηρούν τους νευρώνες του εγκεφάλου υγιείς και τα αιμοφόρα αγγεία ελαστικά έτσι ώστε η μεταφορά των θρεπτικών ουσιών να γίνεται ανεμπόδιστα. Το πράσινο τσάι ενισχύει την μνήμη.
Ακόμη, τα προϊόντα ολικής αλέσεως προσφέρουν στον εγκέφαλο υδατάνθρακες, την απαραίτητη τροφή του. Επίσης περιέχουν σημαντικά συστατικά όπως φολικό οξύ, βιταμίνη Β6 και Β12. Προτιμάτε, λοιπόν, ζυμαρικά ολικής άλεσης, κριθάρι, βρώμη, καφέ ρύζι.
Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Όταν ψωνίζετε στο σούπερ-μάρκετ πάντα να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα γιατί αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτοχημικών ουσιών που κρατάνε τον εγκέφαλο υγιή και ενισχύουν την απόδοση του και την ικανότητα της απομνημόνευσης.
Παράλληλα, όλα τα είδη των μούρων είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες αλλά ειδικά τα blueberries είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία δημιουργούν μια προστατευτική ασπίδα στον εγκέφαλο ενάντια στην γήρανση και στην δυσλειτουργία του.
Τέλος, το σπανάκι είναι η πιο πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά, βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C και φολικό οξύ τα οποία διατηρούν τον εγκέφαλο σε εγρήγορση και τα αιμοφόρα αγγεία υγιή. Το σίδηρο στο σπανάκι οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση μας.
Υπογραμμίζεται ότι για να βελτιώσετε περισσότερο τη λειτουργία του εγκεφάλου σας πρέπει να καταναλώνετε γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα – καταναλώνετε κάποιο σνακ ή γεύμα κάθε 3 με 4 ώρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε. ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ