Στα Καμένα Βούρλα «Υποσχεθηκαν»…ζωή»!

22 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών

Μια πρωτοβουλία ζωής εξελίσσεται στο παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λοκρίδα. Με το σύνθημα «Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης μυελού των οστών» οι εθελοντές του παραρτήματος προωθούν την προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το τμήμα Καμένων Βούρλων του παραρτήματος Λοκρίδας υποδέχθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 τους 22 πρώτους εθελοντές δότες μυελού των οστών στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε στο Ξενοδοχείο «ΓΑΛΗΝΗ». Όλοι τους νέα παιδιά, συνειδητοποιημένα, προσήλθαν και με μια απλή κίνηση υποσχέθηκαν το ύψιστο αγαθό, τη ζωή.
1

Μαζί τους τρεις εξαιρετικοί ομιλητές που αναφέρθηκαν στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών και τη σημασία του. Η κα Μαρία Μοσχόβη, Καθηγήτρια Παιδιατρικής αιματολογίας-ογκολογίας στην Ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα», η κα Άννα Παϊσιου, Επιμελήτρια μονάδας μεταμόσχευσης μυελού των οστών και η κα Πίστη Κρυσταλλίδου-Σιάχου, συντονίστρια του Win cancer που άγγιξε με τον δικό της τρόπο τις ευαισθησίες όλων μας παρουσιάζοντας την εισήγησή της υπό τον τίτλο «ο καρκίνος κι εγώ».

%ce%ba

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ωραία αυτή πρωτοβουλία του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας όχι μόνο βρήκε ανταπόκριση σε πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΓΑΛΗΝΗ» αλλά προσέλκυσε και το ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών της περιοχής. Έτσι την πρόεδρο κα Κ. Μαστροκώστα και το Δ.Σ. του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Λοκρίδα, την πρόεδρο του τμήματος Καμένων Βούρλων κα Γ. Σουσώνη Κουτρουμπή και τους εθελοντές του τοπικού τμήματος, πλαισίωσαν ο βουλευτής Φθιώτιδος κος Ι. Σαρακιώτης, ο δημαρχος Καμένων Βούρλων κος Ι. Συκιώτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Α. Καραμανώλης και Ν. Τριανταφύλλης, η δημοτική σύμβουλος Αταλάντης κ. Β. Παλαιολόγου, η δημοτική σύμβουλος Λοκρών κ. Γ. Παπαγεωργίου, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Γ. Κοτρωνιάς και Ι. Οικονόμου, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Λ. Δαδιώτης, και οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Αργυροπούλου – Γ. Πισλή – Π. Ευαγγελίου – Γ. Μπήτα – Ν. Μπογιατζή – Π. Μπουρντά.
54521428_1197627580397264_2609568600872189952_o

Ασφαλώς οι εθελοντές και οι φίλοι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα Καμένα Βούρλα αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας αλλά το ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΓΕ οπωσδήποτε ανήκει στους 22 εθελοντές δότες μυελού των οστών για την τόσο σημαντική τους χειρονομία.

Ας τους καμαρώσουμε όλους μαζί σε ορισμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τόσο επιτυχημένη εκδήλωση!

ΠΗΓΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ