Η αέναη εβδομάδα των παθών…για τους ασθενείς

υπάρχει το φως της Ανάστασης που θα ανατείλει, με σφραγίδα… «ίαση» , αμήν Θεέ μου για όλους … προσδοκώ Ανάσταση! Γράφει η Κρυσταλλίδου Πίστη

Αυτές τις μέρες διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, για όποιον όμως μπαίνει σε αντικαρκινικό νοσοκομείο, ζει μια αέναη εβδομάδα των παθών, σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας του.

Βιώνει το δικό του ξεχωριστό Πάσχα, το πέρασμα του από τη ζωή, στη ζωή με τον καρκίνο, τη μάχη, αλλά και τη μετάβαση του προς τη θέωση.

Οποίος έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο είναι αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.Βιώνει την «προδοσία» του σώματος του. Την λιποταξία των κυττάρων του, την «εκχώρηση δικαιωμάτων DNA» για …30 αργύρια.

Διάγνωση καρκίνος και ξεκινά ο Γολγοθάς της χημειοθεραπείας. Υπόκειται το μαστίγιο των παρενεργειών. Αντιμετωπίζει την ταπείνωση του σώματος και την εντροπία της ψυχής του.

Και πάντα μπροστά του, να τον απειλεί μια πιθανή σταύρωση, να φτάνει στο σημείο να ψηλαφεί το θάνατο. Να τον κυριεύει η απόγνωση, η απελπισία,

«Ηλί Ηλί λαμά σαβαχθανί…Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τι με εγκατέλειπες;»

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%821

«Μέσα στη βαθιά σιγή, όρθιος, άφοβος, πονώντας και παίζοντας, ανεβαίνοντας ακατάπαυστα από κορυφή σε κορυφή, ξέροντας πως το ύψος δεν έχει τελειωμό, τραγούδα κρεμάμενος στην άβυσσο, το μαγικό περήφανο ξόρκι..»

Αλλά ευτυχώς υπάρχει το φως της Ανάστασης που θα ανατείλει, με σφραγίδα… «ίαση» , αμήν Θεέ μου για όλους … προσδοκώ Ανάσταση.

Κρυσταλλίδου Πίστη

——————————————————————————————————-
Κρυσταλλίδου

Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως διοικητικό στέλεχος ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ενώ σήμερα εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2006 έως σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Συντονίζει το WinCancer._