Η μέρα που πρέπει οι γυναίκες ν΄αγαπήσουν τον εαυτό τους

8 Μαρτίου Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Αυτό δεν είναι ένα επετειακό κείμενο, για τους αγώνες των γυναικών, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του φεμινιστικού κινήματος. Είναι μια έκκληση προς όλες τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Για τις γυναίκες που βάζουν πάνω από όλα τα παιδιά και την οικογένεια τους, τις ανάγκες των άλλων από τις δικές τους, τη ζωή των άλλων πάνω από τη δική τους.

Τη γυναίκα  που ψηλαφεί μια μάζα διαφορετική σκληρή να μεγαλώνει στο στήθος της  και φοβάται να μιλήσει για αυτό. Που δεν μιλάει για να το ξορκίσει ή που δεν έχει κανένα να μιλήσει . Γιατί με τον άντρα της δεν μοιράζονται τέτοια θέματα, θέλεις γιατί η συναισθηματική τους σχέση δεν ήταν ποτέ δυνατή, θέλεις γιατί εκείνος έπαψε να την βλέπει ως γυναικά και σύντροφο. Ούτε στα παιδιά της μπορεί να μιλήσει, η ζωή τους είναι ιερή δεν θα μπορούσε να την αναστατώσει.

Η απειλή της αρρώστιας δημιουργεί μια περίεργη μοναξιά, προφύλαξε τον εαυτό σου από αυτήν , βρες κάποιον να μιλήσεις και αν δεν βρεις στηρίξου στον εαυτό σου.

Μην είσαι αυτοκαταστροφική, η ζωή σου και τα θέλω σου αξίζουν. Κοιτάξου στο καθρέφτη και θα δεις μια ηρωίδα που της αξίζει να ζει και να ζει καλά. Μην προσπαθείς να είσαι τελειομανής, άψογη μητέρα , σωστή επαγγελματίας, ερωτική σύντροφος, είναι τόσοι πολλοί και συγκρουόμενοι οι ρόλοι σου, δικαιούσαι να κάνεις λάθη, δικαιούσαι να ζητάς βοήθεια.

Μην σκέφτεσαι «τι θα πει ο κόσμος», ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα πει. Πάρε ανάσα και διεκδίκησε τη ζωή που σου αξίζει.  Κάνε τακτικά τις προληπτικές σου εξετάσεις,  φρόντισε τη διατροφή σου, κόψε το κάπνισμα και ξεκίνα να κάνεις άσκηση, έστω απλό περπάτημα. Βρες χρόνο να κάνεις κάτι μόνο για σένα.

Για να γιορτάσεις τη μέρα της γυναίκας, κλείσε ραντεβού για τη μαστογραφία σου και το test  Παπ, φρόντισε να κάνουν το ίδιο και οι γυναίκες του περιβάλλοντος σου.

Έτσι θα είχε σπουδαία αξία αυτή η μέρα.

Κρυσταλλίδου Πίστη

img_7851

Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα.  Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως διοικητικό στέλεχος ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ενώ σήμερα εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2006 έως σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Συντονίζει το WinCancer._

8 Μάρτη: Η μέρα που πρέπει οι γυναίκες ν΄ αγαπήσουν τον εαυτό τους – Γράφει η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου