Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου

Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου είναι αυτή που αγωνίζεται, αυτή που πονάει αυτή που κουράστηκε, αυτή που βλέπει τα μαλλιά της στο πάτωμα, αλλά σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει

Σήμερα παγκόσμια μέρα της γυναίκας ήθελα να σου μιλήσω για την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.
Δεν ξέρω το όνομα της, την συνάντησα σε διάδρομο νοσοκομείου, φορούσε μια περιποιημένη χνουδωτή λουλουδένια ρομπούλα.
Κάθισε με κόπο στην καρέκλα δίπλα μου, έβαλε το χέρι της στην τσέπη και έβγαλε ένα μικρό καθρεφτάκι, χαμογέλασε και έβαψε τα χείλη της με το κραγιόν της.
Τα μαλλιά της είχαν πέσει, θυσία η θηλυκότητα της στην χημειοθεραπεία. Στο καλοσχηματισμένο της κεφάλι όμως έβλεπες τα νέα της μαλλιά που ανυπομονούσαν να ξανά γίνουν μπούκλες που θα πέφτουν στους ώμους της.
«Θα νικήσω» μου είπε και τα μάτια της είχαν το πιο όμορφο χρώμα του κόσμου, αυτό που παίρνουν τα μάτια μας, όταν η θέληση είναι μεγαλύτερη από κάθε πρόβλεψη και κάθε στατιστικό.
Η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο είναι η μαμά, η αδερφή, η κόρη και η σύντροφος κάποιου που σήμερα θα ξενυχτά δίπλα της.
Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου είναι αυτή που αγωνίζεται, αυτή που πονάει αυτή που κουράστηκε, αυτή που βλέπει τα μαλλιά της στο πάτωμα, αλλά σφίγγει τα δόντια και συνεχίζει!

Κρυσταλλίδου Πίστη

——————————————————————————————

img_7851

Η Κρυσταλλίδου-Σιάχου Θεοπίστη γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Είναι κάτοχος ΜS Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, και απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας» του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως διοικητικό στέλεχος ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ενώ σήμερα εργάζεται στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ». Ενεργοποιήθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση και από το 2006 έως σήμερα είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.

Συντονίζει το WinCancer._

ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ e-ptolemeos :

Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου – Γράφει η Πίστη Κρυσταλλίδου