Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης σε δημόσια νοσοκομεία

Σοβαρά προβλήματα θέρμανσης αντιμετωπίζουν αρκετά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λόγω έλλειψης κονδυλίων να προμηθευτούν πετρέλαιο ή να συντηρήσουν το δίκτυο θέρμανσης.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι προμηθευτές αρνούνται να παραδώσουν πετρέλαιο, λόγω οφειλών, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλης Γιάννακος.

Μεταξύ των Νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το «Έλενα Βενιζέλου», όπου γυναίκες και βρέφη ουσιαστικώς νοσηλεύονται χωρίς θέρμανση, αφού τα σώματα καλοριφέρ (όσα δεν είναι κατεστραμμένα) υπολειτουργούν.

Το πρόβλημα επιτείνεται από τα σπασμένα τζάμια των μη συντηρημένων κτιρίων. Οι πλέον όμως άθλιες συνθήκες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, επικρατούν στα οκτώ δωμάτια των επιτόκων γυναικών, όπου μόνον στο ένα λειτουργεί το κλιματιστικό, στα δύο υπολειτουργούν και στα υπόλοιπα πέντε είναι εκτός λειτουργίας. Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ανά την επικράτεια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Ψ.Ν.Α. ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Το καλοριφέρ ανοίγει 3 ώρες το πρωί, 3 ώρες το απόγευμα και 3 ώρες τη νύκτα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που φιλοξενούνται στα παλαιά και με αρκετές απώλειες θέρμανσης, κτίρια, αλλά και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στο έλεος των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ