έγραψαν για το ΔιαβάΖΩ

Η νοσηλεία σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο είναι μια δύσκολη δοκιμασία, για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή των συνανθρώπων μας, όμως η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να την αλλάξει. Αυτός είναι και ο στόχος της πολύ επιτυχημένης πρωτοβουλίας του WinCancer που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Με το σύνθημα  ΔιαβάΖΩ, οι εθελοντές του WinCancer συλλέγουν και αυτά τα Χριστούγεννα βιβλία για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, από τις 9:00 το πρωί έως 6:00 το απόγευμα, το WinCancer μας περιμένει όλους στον Σταθμό «Κεραμεικός» του Μετρό, και συγκεντρώνει βιβλία με χειρόγραφη ευχή, για τους ανθρώπους που την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, θα νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας μας. Πέρσι το WinCancer με τη βοήθεια και τη συμμετοχή αμέτρητων ευαισθητοποιημένων φίλων, συγκέντρωσε 5.000 βιβλία για τις βιβλιοθήκες των νοσοκομείων! Φέτος επιδιώκει να προσφέρει χέρι με χέρι τα βιβλία μας, στους ίδιους τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται τις μέρες των εορτών στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Ας μην απογοητεύσουμε λοιπόν τους δραστήριους εθελοντές του WinCancer. Ας αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας και ας μην χαρίσουμε ένα οποιοδήποτε, αλλά το αγαπημένο μας βιβλίο, υπογεγραμμένο με μια ευχή από την καρδιά μας, σαν ένα προσωπικό δώρο αγάπης και δύναμης.

Οι ασθενείς ενσαρκώνουν την ίδια την Ελπίδα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Ενσαρκώνουν την ίδια την Ελπίδα της Ζωής, γι’ αυτό ας τους χαρίσουμε την καλύτερη ευχή μας, μ΄ ένα βιβλίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την πρωτοβουλία του WinCancer θα συνοδεύει και το «Όραμα ελπίδας». Είναι μια καλή ευκαιρία να ενημερωθούμε και αν θέλουμε να γίνουμε δότες μυελού.   

Μπορούμε να δηλώσουμε την συμμετοχή μας και στην σχετική εκδήλωση του WinCancer στο FACEBOOK. Εμείς ήδη τσεκάραμε την επιλογή «NAI». Εσείς;

Ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι κοινός και μας αφορά όλους.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Tην Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η δράση «ΔιαβάΖΩ». Πρόκειται για την πρωτοβουλία της Άτυπης Εθελοντικής Οργάνωσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης WinCancer, η οποία ζητά από τον καθένα μας να φέρει το αγαπημένο του βιβλίο, μαζί με μία υπογεγραμμένη ευχή, εκείνη τη μέρα από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα στον σταθμό του μετρό στον Κεραμεικό,

 

ATHENS VOICE

 

Μηνύματα αγάπης σε βιβλία φτάνουν σε καρκινοπαθείς

Ένα μήνυμα σε ένα βιβλίο από έναν άγνωστο μπορεί να δώσει δύναμη και ελπίδα σε έναν καρκινοπαθή.

Αυτό τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η συντονίστρια της δράσης ΔιαβάΖΩ της εθελοντικής ομάδας ‘win cancer’, Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου που καλεί τους Αθηναίους να φέρουν το αγαπημένο τους βιβλίο στον σταθμό του Μετρό «Κεραμεικός» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως 6 το απόγευμα.

«Για δεύτερη φορά φέτος, καλούμε τον κόσμο να προσφέρει το αγαπημένο του βιβλίο, αλλά υπογεγραμμένο με μια ευχή από την καρδιά τους, ως ένα προσωπικό δώρο αγάπης και δύναμης, στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων. Θέλουμε κάθε βιβλίο να έχει μια ιδιόχειρη ευχή για τον άνθρωπο που νοσηλεύεται τις μέρες των γιορτών. Θα είναι το δώρο μας για τα Χριστούγεννα προς τον άνθρωπο που μάχεται για τη ζωή του». Όσο περισσότεροι δωρίσουν ένα βιβλίο, τόσο περισσότεροι ασθενείς θα λάβουν μια ευχή και μια συντροφιά. «Το έχουμε δει εξάλλου να συμβαίνει. Όταν κάποιος παίρνει ένα βιβλίο στα χέρια του με ένα μήνυμα, δε νιώθει πια μόνος. Παίρνει δύναμη, ελπίδα. Νιώθει ότι ένας άγνωστος άνθρωπος νοιάζεται για εκείνον. Το πιο σημαντικό είναι αυτή η επαφή που δημιουργείται. Μάλιστα, πολλά σχολεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και μάλιστα μαθητές δημοτικού και γυμνασίου ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν βιβλία με τις ευχές τους και τα μηνύματά τους».

Η ιδέα του μηνύματος, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Κρυσταλλίδου Σιάχου ήρθε όταν «πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος που μας έφερνε τα βιβλία του έγραφε και μια ευχή. Ήθελαν να ευχηθούν καλή ανάρρωση, καλό κουράγιο. Για αυτό και φέτος την ίδια μέρα το οργανώσαμε διαφορετικά, το κάναμε πιο προσωπικό, αφού θα τα μοιράσουμε κατευθείαν στους ασθενείς».

 

gazzetta

Όπως τονίζει η κ. Κρυσταλλίδου Σιάχου «υπάρχουν και πολλοί συνάνθρωποί μας που δεν επιθυμούν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους βιβλίο αλλά επιλέγουν να αγοράσουν ένα καινούργιο». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη της ΣΤΑΣΥ «που μας παραχώρησε τον χώρο του σταθμού ‘Κεραμεικός’ και στηρίζει την προσπάθειά μας», ενώ θα συμμετάσχει και το «Όραμα ελπίδας» που θα ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών.

Το 2017 η δράση ΔιαβάΖΩ με τη βοήθεια και τη συμμετοχή του κόσμου κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 5.000 βιβλία για τις βιβλιοθήκες στο αντικαρκινικό – ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών «’Αγιος Σάββας», στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «’Αγιοι Ανάργυροι», στο «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη , ενώ δημιουργήθηκαν 4 νέες βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία και πολιτιστικά κέντρα.

 

«Win Cancer»: Μηνύματα αγάπης σε βιβλία φτάνουν σε καρκινοπαθείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ