Φυσικές θεραπείες για τα αέρια

Οι άνθρωποι που πάσχουν από δυσκοιλιότητα είναι πιο πιθανό να έχουν πιο συχνά επεισόδια μετεωρισμού ή αερίων κατά τη διαδικασία της εντερικής διέλευσης και της πέψης τους

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες για τα αέρια; Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του πεπτικού συστήματος είναι ο μετεωρισμός ή αλλιώς τα αέρια στο στομάχι, τα οποία μπορούν να προκληθούν από διάφορους λόγους. Επιπλέον, το πρόβλημα αυτό επηρεάζει πολλούς ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα των  αερίων στο στομάχι. Για παράδειγμα: αν τρώτε πάρα πολλές πικάντικες τροφές, αν υποφέρετε από άγχος (παράγει πάρα πολύ οξύ στο στομάχι), αν εισπνέετε πολύ αέρα καθώς μασάτε και καταπίνετε την τροφή σας. Ομοίως, τα αέρια και οι δυσάρεστες οσμές που μπορεί να προκληθούν από διάφορες τροφές που τρώμε κάθε ημέρα, μπορεί να προκαλέσουν αυτή την αντίδραση στο πεπτικό μας σύστημα. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες φυσικές θεραπείες για τα αέρια.

Τι προκαλεί τα αέρια στο στομάχι;

Λακτόζη

Το πλήρες γάλα είναι μια από τις τροφές που παράγουν αέρια. Μερικοί άνθρωποι μάλιστα είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το φαγητό και δεν πρέπει να το καταναλώνουν. Σας συνιστούμε να καταναλώνετε γάλα  χωρίς λακτόζη ή αποβουτυρωμένο, έτσι ώστε το πρόβλημα αυτό να αποφευχθεί.

Δυσκοιλιότητα

Οι άνθρωποι που πάσχουν από δυσκοιλιότητα είναι πιο πιθανό να έχουν πιο συχνά επεισόδια μετεωρισμού ή αερίων κατά τη διαδικασία της εντερικής διέλευσης και της πέψης τους. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή η διαδικασία αυτή είναι πολύ αργή είτε επειδή έχουν μεγάλη συσσώρευση αποβλήτων στο σώμα τους.

Φυσικές θεραπείες για τον έλεγχο της παραγωγής  αερίων

Τζίντζερ

Ginger

Πίνοντας τσάι τζίντζερ, λαμβάνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ πριν από τα γεύματα ή με την προσθήκη μικρών ποσοτήτων ξηρού ή φρέσκου τζίντζερ στα γεύματά σας, βοηθάτε τον οργανισμό σας να διαχειριστεί αποτελεσματικά και να ανακουφιστεί από το πρόβλημα των αερίων του στομάχου.


Κύμινο

Αυτό είναι ένα μπαχαρικό, οι σπόροι του οποίου, αν προστεθούν σε τρόφιμα αποτρέπουν την παραγωγή αερίων. ‘Εχουν την ικανότητα να διεγείρουν τη σωστή πέψη, να προλαμβάνουν την παραγωγή αερίων και να αποτρέπουν το φούσκωμα και τις κράμπες που αυτά τα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν.


Σκόρδο

Garlic-2

Το σκόρδο περιέχει δύο κύρια συστατικά που ενεργούν υπέρ της υγείας σας: αλισίνη και το διαλλύλ- σουλφίδιο.

Το σκόρδο είναι ένα άλλο τρόφιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ χρήσιμο μέσο θεραπείας στο σπίτι για να βελτιώσετε την πέψη και τον έλεγχο των αερίων του στομάχου. Για να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να το καταναλώνετε φρέσκο, είτε από μόνο του είτε προσθέτοντάς το στα τρόφιμα ως καρύκευμα.


Τσάι από πικραλίδα

Αυτό είναι ένα πολύ κοινό φαρμακευτικό βότανο που έχει πολλά οφέλη για πολλά προβλήματα υγείας. Ανάμεσα σε αυτά τα οφέλη μπορούμε να βρούμε μερικά που σχετίζονται με την πέψη, δεδομένου ότι πίνοντας το τσάι αυτό λίγο πριν από τα κύρια γεύματα βοηθάτε στο να αποφευχθεί η υπερβολική παραγωγή αερίων. Μπορεί επίσης να προστεθεί στα τρόφιμα ως καρύκευμα για τη γεύση του, γι αυτό πρέπει τα φύλλα του να ξηραίνονται και τρίβονται (όπως για παράδειγμα η ρίγανη).

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός, είτε νωπός είτε ξερός, στα τρόφιμα είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι για να ελέγξετε την παραγωγή αερίων στο έντερο.

Χυμός από λεμόνι

Το λεμόνι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε μια σειρά ασθενειών, ιδίως εκείνων που έχουν να κάνουν με το πεπτικό σύστημα. Αν υιοθετήσετε τη συνήθεια της κατανάλωσης χυμού λεμονιού πριν και μετά από κάθε γεύμα, μπορείτε να παρατηρήσετε μια σχεδόν άμεση αλλαγή της παραγωγής αερίων.


Ρόφημα από χαμομήλι

Το ρόφημα από χαμομήλι έχει τη δυνατότητα να χαλαρώσει το στομάχι, βοηθώντας έτσι την πρόληψη του σχηματισμού μεγάλων ποσοτήτων αερίου, τη βελτίωση της πεπτικής δραστηριότητα με ένα φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Ρόφημα από γλυκάνισο

γλυκάνισος σε αφέψημα

Ο γλυκάνισος έχει την μεγάλη ικανότητα να σταματά το μετεωρισμό και τον πόνο στο στομάχι που μπορεί να προκαλέσει η δημιουργία αερίων. Για το σκοπό αυτό, βράστε ένα φλιτζάνι νερό, μετακινήστε το από τη φωτιά και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας σκόνη γλυκάνισου, αφήστε το να γίνει για 5 λεπτά και πιείτε το. Αυτό το παρασκεύασμα θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, έτσι ώστε τα αέρια που παράγονται στα έντερα να μειωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ

Φυσικές θεραπείες για τα αέρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ