Σήμερα που είναι η γιορτή σου… Δημήτρη μου

θα μπορούσα μόνο με τα μάτια μου, να σε περιγράψω σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. ...

Πρόσφατα «έπρεπε» να σε περιγράψω, στους συγγενείς στην Αμερική, που δεν πρόλαβαν να σε γνωρίσουν μονάκριβε μου Δημήτρης Σιάχος
Ήθελα να περιγράψω με τα «σκουριασμένα» αγγλικά μου, το παράστημα σου και τον μοναδικό τρόπο που κυριαρχούσε η παρουσία σου, απ´ όπου και αν πέρασες !
Την αληθινή ομορφιά σου, όχι μόνο της εικόνας σου, αλλά και αυτήν που είχες μέσα σου, την ψυχή σου.
Το πάθος σου για αυτά που αγαπούσες, για το βλέμμα σου όταν με κοιτούσες.
Για τις αφηγήσεις σου, τον τρόπο που χρωμάτιζες την μειλίχια φωνή σου και έδινες ζωή στις ιστορίες σου.
Τους μίλησα για τον γενναίο σου αγώνα, το όραμα σου για το Wincancer και τις μάχες που κέρδισες!
Δεν ήταν δύσκολο τελικά, να αντιληφθούν ακριβώς αυτό που ήσουν, αυτό που είσαι … ο σπουδαίος άντρας που άφησε τα χνάρια του πίσω!
Δεν κατάλαβα από που και πως ήρθαν όλες εκείνες οι αγγλικές λέξεις σαν ποτάμι και δεν σταματούσα να μιλώ… ίσως βοήθησε και το ότι για άλλη μια φορά φώτισες τα μάτια μου… θα μπορούσα μόνο με τα μάτια μου, να σε περιγράψω σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. 

img_4341
Το πιο δύσκολο σ´ αυτό το ταξίδι ήταν, πως δεν ήσουν εκεί μαζί μου, να απολαύσουμε τις ομορφιές, να σχολιάσουμε τις ασχήμιες. Να πάμε στο θέατρο που αγαπάμε, στα μουσεία που μας αρέσουν και κυρίως να περπατήσουμε μαζί αγκαλιά.
Σου το είχα πει Δημήτρη μου, το ταξίδι θέλει δυο για να γίνει ανάμνηση…

Πίστη Κρυσταλλίδου Σιάχου 


 

Πίστη Κρυσταλλίδου

Είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας, εκλεγμένη για τρίτη φορά. Διετέλεσε για 4 χρόνια Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ, έχοντας την ευθύνη για το Μουσείο, το Ωδείο, τη Βιβλιοθήκη, τη Φιλαρμονική, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της Πτολεμαΐδας. Έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Σιάχο.

Από τον Ιούλιο του 2017 διαχειρίζεται τη σελίδα WinCancer.gr