Λειτούργησε το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου

Το όραμα μια σπουδαίας γυναίκας και η προσπάθεια πολλών έφερε αποτέλεσμα!

Μία ξεχωριστή μέρα ξεκίνησε στις 26 Ιουνίου για τους καρκινοπαθείς της Ρόδου, καθώς λειτούργησε για πρώτη φορά το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείοτης Ρόδου, έπειτα από προσπάθειες πολλών ετών και με την στήριξη όλης της ροδιακής κοινωνίας, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

 

 

Το Ογκολογικό Τμήμα, ήταν ο πρώτος στόχος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και προσωπικά της προέδρου κ. Μαρίας Κρητικού, η οποία με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγου, των εθελοντών αλλά και της διοικήτριας του νοσοκομείου κ. Κατερίνας Χατζηστρατή κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο.
Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στις τοπικές εταιρείες και επιχειρήσεις και στους δεκάδες μεμονωμένους εθελοντές που είτε με προσωπική εργασία είτε με προσφορές είτε δίνοντας χρήματα από το υστέρημά τους, συνέβαλαν τα μέγιστα στην διαμόρφωση και στον εξοπλισμό του Ογκολογικού Τμήματος, που από χθες είναι στην διάθεση των καρκινοπαθών της περιοχής μας. Από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει και η συνεισφορά της γνωστής εθελόντριας κ. Σοφίας Μανιά.
Περισσότεροι από 340 καρκινοπαθείς, ακολουθούν αυτή την περίοδο χημειοθεραπείες οι οποίοι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν χώρους της παθολογικής κλινικής, που όμως δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να νοσήσουν ανά πάσα στιγμή, από άλλους ασθενείς, που νοσηλεύονται με διάφορες ιώσεις.
Επιπλέον μέσω του Ογκολογικού Τμήματος, θα διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα αλλά και η ανωνυμία των ογκολογικών ασθενών, κάτι που σήμερα δεν συνέβαινε στον χώρο όπου υποβάλλονταν σε χημειοθεραπείες.
Να σημειωθεί ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι ακολουθούν θεραπεία σε ιδιωτική κλινική, ούτε κι εκείνοι που έχουν επιλέξει να απευθυνθούν σε Νοσοκομεία και κλινικές εκτός Ρόδου, όσοι εξυπηρετούνται σε μονάδες υγείας άλλων νησιών του νομού, ενώ δυστυχώς υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός καρκινοπαθών που λόγω οικονομικής στενότητας, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας και είτε την ακολουθεί μερικώς είτε δεν την κάνει καθόλου.
Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά, αφού η λίστα των ασθενών που νοσούν με νεοπλασματικές ασθένειες όλο και μεγαλώνει και πολλοί από αυτούς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα των εξετάσεων και της θεραπείας. Δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, ο Σύλλογος καλείται να καλύψει ακόμα και έξοδα κηδείας καρκινοπαθών, που οι οικογένειές τους αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά.
Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας έρχεται και σε αυτή την περίπτωση να δώσει λύση, αφού το τιτάνιο έργο του Συλλόγου στηρίζεται σε δωρεές αλλά και στα έσοδα από την πώληση t-shirts με το λογότυπό του.
Ο Σύλλογος, ήρθε να καλύψει ένα τεράστιο κενό, και ήδη εκατοντάδες είναι οι ογκολογικοί ασθενείς που ζήτησαν και δέχθηκαν βοήθεια για να καταφέρουν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή και να μάθουν να ζουν με την ασθένεια.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Κρητικού, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παύλος Μπακίρης, τα μέλη αλλά και οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα και που θα συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση των συνθηκών θεραπείας των καρκινοπαθών της Ρόδου αλλά και των γύρω νησιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ