Το I LIVE FOR ME…

Οι ασθενείς με καρκίνο, οι οποίοι φροντίζουν την εμφάνισή τους, μπορεί να έχουν πολύ σημαντικά οφέλη, όπως ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, ανακούφιση από την κατάθλιψη, ανανεωμένο κίνητρο.

Η μάχη των ασθενών ενάντια στον καρκίνο και τα χρόνια νοσήματα είναι τις περισσότερες φορές δύσκολη και επώδυνη. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ασθενείς βλέπουν καθημερινά  την εικόνα τους να αλλάζει, ως αποτέλεσμα των θεραπειών τις οποίες υφίστανται.

Υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία ένας ασθενής με καρκίνο δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο, αλλά σίγουρα μπορεί να έχει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή του. Δεδομένου, όμως, ότι ο καρκίνος είναι μία σοβαρή υπόθεση, γιατί κάποιος να επικεντρωθεί σε κάτι τόσο ασήμαντο όπως η εξωτερική εικόνα;

Η εξωτερική μας εικόνα επηρεάζει την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας και αυτό μπορεί να επηρεάσει εντυπωσιακά το πώς αισθανόμαστε σωματικά. Η σημασία της σχέσης μεταξύ της αυτοεκτίμησης και της σωματικής ευεξίας είναι σημαντική για την ανάκαμψη ενός ασθενούς με καρκίνο, καθώς η στάση ζωής που υιοθετεί διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ανάκαμψή του. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να έχουν πολλαπλές συνέπειες στο δέρμα, το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, το οποίο καλύπτει το πρόσωπο, το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής. Οι ασθενείς με καρκίνο, οι οποίοι φροντίζουν την εμφάνισή τους, μπορεί να έχουν πολύ σημαντικά οφέλη, όπως ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, ανακούφιση από την κατάθλιψη, ανανεωμένο κίνητρο.

Το I LIVE FOR ME έρχεται να συμβάλλει με τη δράση του στη διαχείριση των καθημερινών επιπτώσεων της ασθένειας. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο κρίσιμο θέμα της πρόληψης, μέσα από δράσεις ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στη δημιουργία του ιστότοπου που διαβάζετε, με ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη, πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση των συνεπειών της θεραπείας του καρκίνου, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων που βγήκαν νικητές από τη μάχη με τη νόσο.
Μέρος του περιεχομένου του site μας, και συγκεκριμένα οι συμβουλές για τη διαχείριση των συνεπειών της θεραπείας του καρκίνου, έχουν εκδοθεί σε έντυπο εγχειρίδιο και σε εφαρμογή διαθέσιμη σε iPad, με τίτλο «Cancel Cancer: Κερδίζω τη μάχη με τη ζωή».

Πρόκειται για μία προσπάθεια του σωματείου να παράσχει συγκεντρωμένες πληροφορίες για το πώς μπορεί ο ασθενής να αντιμετωπίσει τις παράπλευρες συνέπειες της ασθένειας και της θεραπείας, οι οποίες επηρεάζουν την καθημερινότητά του, σε επίπεδο αλλαγών στην εμφάνισή του. Το εγχειρίδιο διατίθεται δωρεάν, όπως και η εφαρμογή, και έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ο θεράπων ιατρός είναι αυτός που θα πρέπει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο, καθώς κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ