Πνοή αγάπης…Ξενώνας φιλοξενίας

Ο Ξενώνας είναι πλήρως εξοπλισμένος με ηλεκτρικές συσκευές, είδη εστίασης καθώς και ιματισμό για έκτακτες εισαγωγές.

Ένας από τους βασικότερους σκοπούς της Πνοής Αγάπης, η ίδρυση Ξενώνα για ασθενείς με καρκίνο ή/και συνοδούς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να υποβληθούν σε θεραπεία, στα ογκολογικά νοσομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της κας Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού, στην μνήμη του συζύγου της Ιωάννη Δ. Κριτικού.

Ο Ξενώνας «Ιωάννης Δ. Κριτικός» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο 2013.

Ο Ξενώνας βρίσκεται πλησίον του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», στεγάζεται σε 2 ορόφους και διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια, 3 μπάνια ανά όροφο, 2 κοινόχρηστες κουζίνες και καθιστικό.

Ο Ξενώνας είναι πλήρως εξοπλισμένος με ηλεκτρικές συσκευές, είδη εστίασης καθώς και ιματισμό για έκτακτες εισαγωγές. Το κτίριο είναι με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες.

0104Για την εισαγωγή στον Ξενώνα απαιτούνται τόσο για τον ασθενή όσο και για τον συνοδό (εφόσον υπάρχει) τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση ενδιαφερομένου (παραλαμβάνεται από τον Σύλλογο Πνοή Αγάπης ή εδώ) α) ασθενούς και β) συνοδού, κατά την εισαγωγή στον Ξενώνα
2. Ιατρική γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού που να αναφέρεται: α) διάγνωση, β) προγραμματισμός και γ) διάρκεια θεραπείας. Επίσης ότι ο ασθενής και ο συνοδός του δεν πάσχουν από α) μεταδοτικό νόσημα και β) ότι μπορούν να συμβιώσουν με άλλα άτομα.
3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό νόμιμης παραμονής στη χώρα (θεωρημένα από δημόσια υπηρεσία).
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού προηγούμενου ή δήλωση παρόντος έτους.
5. Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας από την Κοινωνική Υπηρεσία που παραπέμπεται.

Σε περιπτώσεις εκτάκτων εισαγωγών, οι ασθενείς ή/ και συνοδοί που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, είναι υποχρεωτικό να συνοδεύονται για ένα 24 ωρο.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά, μαζί με την εισήγηση του κοινωνικού λειτουργού του Ξενώνα, υποβάλλονται για την αξιολόγηση και έγκριση του αιτήματος στην Επιστημονική Επιτροπή του Ξενώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ