Νικήτριες του καρκίνου στην εβδομάδα μόδας….

Ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που μάχονται ή ξεπέρασαν τον καρκίνο του μαστού

Εκτεθειμένες, απολύτως απελευθερωμένες, χωρίς εσώρουχα που να καλύπτουν το τραύμα που άφησε στο σώμα τους ο καρκίνος, 16 γυναίκες εμφανίστηκαν στην πασαρέλα κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης διοργάνωση μόδας της χρονιάς, την Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή, για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα: Οι επιβιώσαντες από τον καρκίνο του μαστού επιβιώνουν, ζουν τη ζωή τους, ζουν υπέροχα, αλλάζουν το πρόσωπο της ασθένειάς τους.

2017-02-13T024421Z_2139710241_RC1CBEC55040_RTRMADP_3_FASHION-NEWYORK-BREAST-CANCER
Ενα τατουάζ καλύπτει την ουλή που άφησε η μαστεκτομή στο σώμα της (REUTERS/Andrew Kelly)

Η οργάνωση που στηρίζει καρκινοπαθείς και επιβιώσαντες από τον καρκίνο του μαστού, Cancerland, συνεργάστηκε με τον οίκο AnaOno για να παρουσιάσει το σόου «Εκτεθειμένες», την πρώτη επίδειξη μόδας γυναικών που είτε ξεπέρασαν τον καρκίνο είτε έχουν τη γενετική προδιάθεση για την εμφάνιση καρκίνου.

Οι ερασιτέχνες μοντέλες, διαφορετικών ηλικιών και σωματότυπων –ανάμεσά τους μία χορεύτρια μπαλέτου, μία σχεδιάστρια τατουάζ, μία μουσικός- διέσχισαν την πασαρέλα φορώντας εσώρουχα, νυχτικά και μπότες. Κάποιες έβγαλαν τα σουτιέν τους ενώ βάδιζαν στην πασαρέλα για να αποκαλύψουν την ουλή που άφησε η μαστεκτομή ή η εγχείρηση αποκατάστασης στο σώμα τους.

Η νεότερη από τις «εκτεθειμένες» γυναίκες, 18 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε τερματικό στάδιο. Έκανε διπλή μαστεκτομή, το πρώτο βήμα για να επιμηκύνει τη ζωή της.

«Όλες οι γυναίκες με θάρρος αποκάλυψαν την πραγματικότητα του καρκίνου του μαστού, μαζί με τη δυναμικότητά τους και την αποφασιστικότητά τους να δώσουν αυτή τη μάχη», δήλωσαν οι διοργανωτές.

διαβάστε την συνέχεια:

Γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο δείχνουν τις ουλές τους στην Εβδομάδα Μόδας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ