Η παρουσία της απουσίας σου…

τρεις μήνες χωρίς εσένα

Είναι αυτό το αμείλικτο που έχει ο χρόνος και επιμένει να προχωρά, ενώ εσύ λείπεις αγαπημένε μου και εγώ στέκομαι, να μετρώ τους μήνες με το 21, Αύγουστος , Σεπτέμβριος και Οκτώβρης

Φρόντισες Δημήτρη μου, με την παρουσία σου σ´ αυτή τη ζωή να συνθέσεις επιμελώς τη μελλοντική σου απουσία και να την κάνεις αβάσταχτη! Αυτήν καλούμαι να διαχειριστώ.

Τώρα ξέρω πως δεν καθορίζει μόνο η παρουσία, το μέγεθος της αξίας ενός ανθρώπου, αλλά και ο πόνος που προκαλεί η απουσία του.

Είχες κερδίσει, πολύ χώρο σ´ αυτόν τον κόσμο Δημήτρη μου! Γεννημένος ηγέτης, μπροστάρης και πάντα οδηγός, χάραξες δρόμους, σχεδόν πάντα ανηφορικούς ! Όμορφος ψηλός με περήφανο παράστημα, εντυπωσιακός, με μελιστάλαχτη φωνή και γοητευτικό λόγο! Είχες το ταλέντο να μιλάς αβίαστα χωρίς προετοιμασία, κατευθείαν στις καρδιές μας! επηρέασες τη ζωή των ανθρώπων γύρω σου, αλλά και τη ζωή πολλών που δεν σε γνώρισαν ποτέ!

Έχεις σκορπίσεις πολύ από σένα και από την ψυχή σου σ´ αυτόν τον τόπο αγόρι μου, γι ´ αυτό η απουσία σου είναι ιδιαίτερη , της έχεις δώσει σώμα, λείπεις αλλά σε βρίσκω παντού.

Σε συναντώ ξανά στα μέρη που αγαπούσες, μου «ξανά συστήνεσαι», μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώπων, που μου μιλούν με τόση αγάπη για σένα. Σε ξανά ερωτεύομαι Δημήτρη μου … το ξέρω είναι λίγο τρελό αλλά μόνο εσύ θα μπορούσες να το καταφέρεις αυτό. Ζω με την παρουσία της απουσίας σου.

Είναι όμως και στιγμές που συνειδητοποιώ πως δεν θα σε αγγίξω ποτέ ξανά μονάκριβε μου και τότε κόβετε η ανάσα μου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΣΤΗ

Πέφταν τ´ αστέρια το καλοκαίρι και εγώ δεν είχα ευχή να κάνω για μας! Ήρθε το φθινόπωρο και έλειπε το κόκκινο που έβαζες στη ζωή μου. Πλησιάζει ο χειμώνας και θα λείπει η θαλπωρή της φωνής σου, στην  ανάγνωση των βιβλίων μας.

Ξέρω πως δεν μπορώ να ξεφύγω από τη θλίψη! Θα πρέπει να την υποστώ και να την αντιμετωπίσω. Θα πρέπει να περάσω από τις συμπληγάδες του πένθους.

Κρατιέμαι από τη δύναμη που μου έμαθες να ψάχνω μέσα μου!

Είχα την τύχη και την ευτυχία να ζήσω με έναν ήρωα, που με «έθρεψε» με το παράδειγμα του και τη στάση ζωής του… αλλά κυρίως με τη στάση του απέναντι στο θάνατο!

Έζησα ένα θαύμα μαζί σου , εσύ ήσουν ένα θαύμα!

Φρόντισες να αφήσεις μέσα μου αγάπη, έρωτα, όνειρα για να ζήσω μια ολόκληρη ζωή… σε ευχαριστώ ζωή μου.

                         Πίστη