Δικαιώματα καρκινοπαθών

Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία του ΚΕΦΙ, έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια στη χώρα μας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών – Κ.Ε.Φ.Ι. από τη σύστασή του μέχρι και σήμερα, έχει κύριο μέλημά του την παροχή συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν καρκίνο και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο και τα δικαιώματα των ασθενών.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας κουλτούρας, που θέλει να καταπολεμήσει την οικονομική και ψυχολογική «μιζέρια» των ασθενών ενισχύοντας την αφύπνιση της κοινωνίας και τη στήριξη των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. προχώρησε στη δημιουργία μίας εκστρατείας ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών, με τίτλο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!, που ήδη μετρά εκατοντάδες υποστηρικτές της. Η άγνοια, η σύγχυση και η έλλειψη καθοδήγησης που μέχρι σήμερα επικρατούσαν σχετικά με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών αποτέλεσε για το Κ.Ε.Φ.Ι. το έναυσμα, ώστε να προχωρήσει σε μία πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια καταγραφής ΟΛΩΝ των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών και να δημιουργήσει την εκστρατεία ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση αφενός των ίδιων των ασθενών αφετέρου όλων των φορέων και εμπλεκόμενων στο χώρο της υγείας (Νοσοκομεία, Σύλλογοι, Φαρμακεία), της επιστήμης, των ΜΜΕ και της ευρύτερης κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. δημιούργησε μία ιστοσελίδα ειδικά αφιερωμένη στα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο
www.dikaiomamou.anticancerath.gr
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν εύκολα και άμεσα πληροφορίες που αφορούν στα ακόλουθα: ποσοστό αναπηρίας, κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης, φάρμακα και εξετάσεις, νομοθεσία, κώδικα δεοντολογίας των γιατρών, ορθή διαδικασία προσέγγισης και διεκδίκησης κάθε δικαιώματος.

Παράλληλα, αξιοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δόθηκε κι ένα δεύτερο διαδικτυακό βήμα μέσα από την ειδική σελίδα του facebook αφιερωμένη στο
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!
https://www.facebook.com/pages/Δικαίωμά-μου/396488173728608?sk=app_227664274016411 ,
ώστε να υπάρχει η ενημέρωση του κοινού γι’ αυτήν τη δράση και η στήριξή του στα δικαιώματα των καρκινοπαθών. Κάνετε like στην σελίδα του facebook, φορέστε κι εσείς την κονκάρδα στη φωτογραφία σας και διαδώστε σε όλους το ισχυρό μήνυμα του δικαιώματος στη γνώση και των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών.

Τέλος, η νέα επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου
www.dikaiomamou.anticancerath.gr
αποτελεί πολύτιμο εργαλείο έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στην κοινωνία και την επιστήμη στο θέμα του καρκίνου και την υποστήριξη των καρκινοπαθών.