Ποιος ήταν ο Δημήτρης Σιάχος – Ο «μαχητής της ζωής»

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, την οποία είχε το θάρρος να μοιραστεί δημοσίως, έφυγε την Παρασκευή το απόγευμα από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.

Όταν ο Δημήτρης έκανε τις θεραπείες του στο «Νίκος Κούρκουλος»

Ο Δημήτρης Σιάχος, ένας μαχητής της ζωής, που συγκίνησε το πανελλήνιο με τη σθεναρή αντίστασή του στην επάρατη νόσο, δεν άντεξε. Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, την οποία είχε το θάρρος να μοιραστεί δημοσίως, έφυγε την Παρασκευή το απόγευμα από τη ζωή σε ηλικία 44  ετών.

 

Μια μάχη την οποία νωρίτερα είχε κερδίσει αλλά δυστυχώς η επάρατη νόσος επανήλθε.

Ο Δημήτρης ήταν εξαιρετικός άνθρωπος, που είχε κερδίσει τη συμπάθεια του κόσμου με την πολυετή και ανιδιοτελή του προσφορά του στα κοινά,

Εδώ και ένα χρόνο ήταν παντρεμένος με τη δημοτική σύμβουλο Εορδαίας Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή και ώρα 12:30  στην ιδιαίτερη πατρίδα του στους Μολάους Λακωνίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ένας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας.

Συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει.

Ανέπτυξε, ταυτόχρονα, έντονη δραστηριότητα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην στήριξη όσων δίνουν τον ίδιο αγώνα.

Όλοι μας στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολλά προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με θλίψη.

Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Είχε δημιουργήσει πλατφόρμα δικτύωσης κατά του καρκίνου
Ηταν μαχητής μέχρι το τέλος. Επασχε από καρκίνο, αλλά με δύναμη και αισιοδοξία αντιμετώπιζε την ασθένεια και συνεχώς προσπαθούσε όχι να πάρει αλλά να προσφέρει εκείνος δύναμη σε όσους το χρειάζονταν και το είχαν ανάγκη. Για το λόγο αυτό είχε δημιουργήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα wincancer.gr στην οποία είχε πολύ πλούσια δραστηριότητα, ενώ απαριθμούνται σε χιλιάδες οι φίλοι της αντίστοιχης σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δημοσίευε βίντεο και εικόνες από τον καθημερινό του αγώνα.

«Ξεκινήσαμε! Με τη βοήθεια του Θεού, την αγάπη των ανθρώπων, με πίστη και ελπίδα και την Πίστη (εννοώντας την σύζυγο του) τους φίλους και αδέλφια μου στο πλευρό μου θα νικήσουμε και πάλι τον Καρκίνο!», ήταν το μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μια ημέρα πριν είχε ενωθεί με την αγαπημένη του με το μυστήριο του γάμου.

Είχε θητεύσει σε υπουργεία. Η καθολική αναγνώριση προς το πρόσωπό του, σαν αποτέλεσμα της ισχυρής προσωπικότητας σε συνδυασμό με τις γνώσεις του και την μεγάλη επιστημονική του επάρκεια, τον κατέταξαν στις πρώτες θέσεις της εκτίμησης για την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ στο συνέδριό της, όπου ήταν μέλος μέχρι και σήμερα.

Μέχρι το τέλος εκκλήσεις στον κόσμο να προσφέρει αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη ενώ δεν παρέλειπε να ευχαριστεί το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Μεγαλείο ψυχής. Μαζί πάντα με την «Πίστη» του. Και στο τέλος η αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά! Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την Διδακτορική του διατριβή…

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Σιάχος – Ο «μαχητής της ζωής»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ