«Εφυγε» ο Δημήτρης Σιάχος μετά από γενναία -με το χαμόγελο- μάχη κατά του καρκίνου

Αντίο Ερωτά μου

ΑΘΗΝΑ. «Ο Δημήτρης Σιάχος έφυγε σήμερα, 21 Ιουλίου 2017 δίνοντας γενναία και με χαμόγελο μια ακομα δύσκολη μάχη…». Με αυτό το λιτό μήνυμα από το«Win Cancer» ανακοινώθηκε ο θάνατος του ιδρυτή του, ενώ από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του Δημήτρη Σιάχου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενας πραγματικός αγωνιστής, ο Δημήτρης Σιάχος, έφυγε από κοντά μας. Συγκρούστηκε σκληρά με τον καρκίνο, ξέροντας ότι η μάχη ήταν άνιση, χωρίς όμως ποτέ να λυγίσει. Ανέπτυξε, ταυτόχρονα, έντονη δραστηριότητα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην στήριξη όσων δίνουν τον ίδιο αγώνα. Όλοι μας στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία πολλά προσέφερε, τον αποχαιρετούμε με θλίψη. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ο Δημήτρης Σιάχος, γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στους Μολάους Λακωνίας. Ηταν υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Επιστήμη των Αποφάσεων με εξειδίκευση την Ενεργειακή Πολιτική.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εξειδίκευση τη Διαχείριση Περιβάλλοντος από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ηταν επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακών Τίτλων Εξειδίκευσης στη «Διαχείριση Παραγωγής με εξειδίκευση την Διαχείριση Ποιότητας» και στη «Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων». Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΤΕΙ Πειραιά.

Καταλυπεί τη σύζυγό του Πίστη Κρυσταλλίδου, Δημοτική Σύμβουλο Εορδαίας και τον γιο τους Νικόλα.

Από το 2010 εκλεγόταν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είχε θητεύσει σε σειρά παραταξιακών θέσεων με σημαντικότερες τη θέση του Υπευθύνου της Γραμματείας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος και τη θέση του Γραμματέα Συνδικαλισμού του Κόμματος.

Με δεδομένο ότι βρισκόταν αντιμέτωπος με την ασθένεια του καρκίνου από το 1998, έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση στον τομέα αυτό. Από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και βρέθηκε για τρίτη φορά αντιμέτωπος με τη νόσο, σύστησε το www.wincancer.gr παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τον καρκίνο αλλά και δίνοντας το μήνυμα σε χιλιάδες ασθενείς με τις οικογένειές τους, ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Το μήνυμά του (2016)

«Εφυγε» ο Δημήτρης Σιάχος μετά από γενναία -με το χαμόγελο- μάχη κατά του καρκίνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ