Επικήδειος Συλλόγου Αποφοίτων ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

Δημήτρη

Ορισμένες φορές στο βραχύ μας βίο, η σκέψη αδυνατεί να συλλάβει το αδιανόητο. Και για όλους εμάς Δημήτρη, η απώλεια σου ήταν και είναι αδιανόητη. Δε μας άφησες ούτε στιγμή να σκεφτούμε ότι από αυτήν την τελευταία σου μάχη δε θα έβγαινες νικητής. Και ήξερες μια ζωή να καταφέρνεις το αδιανόητο. Να ξεπερνάς τα όρια και να ανοίγεις νέους δρόμους, απάτητους πριν από σένα.

Οι αγώνες και η προσωπικότητά σου, ταυτίστηκαν με τον χώρο των ΤΕΙ. Και οφείλεται σε σένα, σε μεγάλο βαθμό, και στις άοκνες προσπάθειές σου, η κοσμογονία που συντελείται αυτή την εποχή στο χώρο μας. Μας έκανες να νιώθουμε περήφανοι, όλοι μας, ως απόφοιτοι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Μας έδωσες μια οπτική τελείως διαφορετική απ’ ότι είχαμε ως τότε στο μυαλό μας. Μια οπτική που έγινε πραγματικότητα, μια οπτική που επηρέασε και θα επηρεάζει πολλές ακόμα γενιές αποφοίτων. Αποφοίτων που δεν σε γνώρισαν αλλά θα έχουν ευεργετηθεί από εσένα και τις ιδέες σου. Και αυτή η επίδραση στις ζωές πολλών και για χρόνια μετά, χαρακτηρίζουν τον πολιτικό άνδρα. Και ήσουν Δημήτρη.

Βαθύτατα πολιτικός, κατάφερες να συνδυάσεις στο βίο σου έννοιες, που στη σημερινή εποχή τείνουν να είναι ασύμβατες: Την πολιτική, το ήθος, το πάθος και το ρομαντισμό.

Ήδη από τα φοιτητικά σου χρόνια, ενταγμένος στην ΔΑΠ, οι ιδέες και το πάθος σου ακτινοβολούσαν. Και υπήρξε τόσο καταλυτική η επίδρασή σου, που ακόμα και σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, οι νέοι ΔΑΠίτες νιώθουν δέος προφέροντας το όνομα σου. Ο αγώνας για τη δικαίωση, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, πήρε νέα δυναμική με την έλευση σου.

Ως νέος Μηχανικός, δεν έπαψες να μάχεσαι στιγμή για τα δίκαια αιτήματα του χώρου μας, ενώ παράλληλα, έκανες τα βήματα σου στην πολιτική. Μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤΕΜ, Πρόεδρος του Δ.Σ. των Διοικητικών Υπαλλήλων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., ηγετικό στέλεχος της ΔΑΚΕ και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, όπου και αν δραστηριοποιήθηκες, έδωσες πνοή και κάτι από τον χαρακτήρα σου: το πάθος. Και αυτό σου αναγνωρίστηκε.

Οξυδερκής και εφευρετικός, γλυκομίλητος και προσηνής, βαθύτατος γνώστης των θεμάτων με τα οποία καταπιανόσουν, ήσουν ένας γνήσιος πολιτικός διανοούμενος.

Σήμερα όμως, δεν αποχαιρετούμε μόνο έναν πολιτικό άνδρα. Αποχαιρετούμε και έναν φίλο. Από τα φοιτητικά μας χρόνια, από την επαγγελματική μας πορεία, από τον συνδικαλισμό και την πολιτική, ανεξάρτητα από το αν βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά ή όχι, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και τις διαφορετικές απόψεις, νιώσαμε τη ζεστασιά του χαρακτήρα σου, την εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ, τη μαχητικότητα, το ήθος και την πίστη σου στο σωστό και το δίκαιο. Νιώσαμε την ανεξικακία και την αγάπη που σε διέκριναν. Είχαμε έναν καλό συζητητή απέναντί μας, πρόθυμο να μας συμβουλεύσει με ειλικρίνεια και να τείνει χείρα βοηθείας ανά πάσα στιγμή.

Δημήτρη. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος για όλους μας. Η φοιτητική μας ζωή, αυτή που χρωμάτισες με τα πιο όμορφα χρώματα, σήμερα τελειώνει εδώ, στην όμορφη και αγαπημένη σου πατρίδα, τους Μολάους.

Μας έμαθες πολλά πράγματα ακριβέ μας. Μας έδωσες όραμα, ελπίδα. Μας έκανες να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Μας πήρες παιδιά και μας έκανες πολιτικά όντα. Πολλά απ’ όσα μάθαμε από εσένα, τα εφαρμόζουμε στις διάφορες πτυχές της ζωής μας. Και είναι τόσα πολλά. Εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, αλλά και των χιλιάδων αποφοίτων ΤΕΙ, σε ευχαριστούμε.

Δημήτρη. Σήμερα, εδώ, υποσχόμαστε το έργο σου να μη λησμονηθεί.Το παράδειγμα σου φωτεινό, θα μας δείχνει το δρόμο. Και θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι συνεχιστές σου. Τα όσα μας έμαθες εφόδια και η μνήμη σου, συνοδοιπόρος. Θα είμαστε πάντα εδώ, στο πλάι της οικογένειάς σου. Της μητέρας σου, των αδερφών σου, της Πίστης και του γιού σου, του Νικόλα στον οποίο ευχόμαστε να μοιάσει στον πατέρα του και σου υποσχόμαστε ότι οι καρδιές  μας θα είναι πάντα ανοιχτές γι΄αυτόν.

Εις το επανιδείν Δημήτρη. Σε ευχαριστούμε που, έστω για λίγο, μας φώτισες με το φως σου το ανέσπερο και περπάτησες στο πλάι μας. Θα ζεις για πάντα στις πράξεις, το μυαλό και την καρδιά μας.

 

 

Δημήτρης Παναγιώτου, Αντιπρόεδρος Αποφοίτων ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ