Έχει υπογράψει για να κάνει ευθανασία και …πήρε ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς!

Μια διαφορερική προσέγγιση που ξαφνιάζει. Δείχνει όμως ακόμα ότι ο άνθρωπος είναι πάντα ικανός να κάνει θαύματα, ακόμα και λίγο πριν το τέλος...

ΠΗΓΗ: Lifo.gr

Συγκλονίζει η Bελγίδα Παραολυμπιονίκης που δρομολόγησε την ευθανασία της: Θα είχα ήδη αυτοκτονήσει αλλιώς…

(Η Marieke Vervoort, που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, μίλησε ανοιχτά για την επιθυμία της)

Η Παραολυμπιονίκης από το Βέλγιο Marieke Vervoort παραδέχθηκε το βράδυ της Κυριακής πως χωρίς την προοπτική της ευθανασίας θα είχε ήδη αυτοκτονήσει. Η Vervoort, που κέρδισε το περασμένο Σάββατο ασημένιο μετάλλιο στα 400 μέτρα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, υπέγραψε τα χαρτιά της ευθανασίας το 2008.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η 37χρονη αθλήτρια δήλωσε πως αντλεί παρηγοριά γνωρίζοντας πως κρατά την μοίρα της στα δικά της χέρια, παρόλο που ζει με μια ανίατη εκφυλιστική ασθένεια της σπονδυλικής στήλης.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να πάρεις αυτά τα χαρτιά» είπε η Vervoort. «Πρέπει να επισκεφτείς διαφορετικούς γιατρούς κι εκείνοι να δουν αν έχεις χρόνια πάθηση ή πνευματική ασθένεια. Χρειάζονται τρεις διαφορετικές υπογραφές από γιατρούς και να μιλήσεις με ψυχίατρο για να διαπιστώσει αν είναι όντως αυτό που θέλεις» εξήγησε σχετικά με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. «Εγώ υπέγραψα τα χαρτιά μου επειδή πονάει πάρα πολύ και υποφέρω από αυτήν την ασθένεια, αλλά η ευθανασία μού δίνει μια αίσθηση ανάπαυσης. Αν δεν έπαιρνα αυτά τα χαρτιά, αλήθεια θα είχα αυτοκτονήσει. Χάρη σε αυτά είμαι ακόμη ζωντανή» τονίζει η κορυφαία αθλήτρια.