Ερώτημα για τους λόγους θανάτου 40χρονου ενώ υποβαλλόταν σε εξέταση αξονικής τομογραφίας

Από τον τύπο ενημερωθήκαμε για τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονου αστυνομικού κατά την ώρα που υποβαλλόταν σε εξέταση αξονικής τομογραφίας σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο... Με δεδομένο ότι όλοι εμείς υποβαλλόμαστε πολύ τακτικά στη συγκεκριμένη εξέταση, στείλαμε επιστολή στη Διοίκηση του Νοσοκομείου που διενεργήθηκε η νεκροψία με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να ενημερωθούμε για τα αίτια του θανάτου...

Θέμα: «Αιφνίδιος θάνατος 40χρονου ενώ υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία».

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Από τον τύπο ενημερωθήκαμε για τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονου, ενώ υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην Πτολεμαΐδα kozanimedia.gr, eordaia.org.

Ενημερωθήκαμε ότι ο εκλιπών μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε νεκροψία-νεκροτομή και αναμενόταν το σχετικό πόρισμα.

Με δεδομένο ότι χιλιάδες ασθενείς ή αναρρώσαντες από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, είμαστε υποχρεωμένοι να πραγματοποιούμε τακτικές εξετάσεις αξονικής τομογραφίας, έχουμε θορυβηθεί.

Αντιλαμβανόμενοι τους όρους που διέπουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και της οικογένειάς του, όπως και το ιατρικό απόρρητο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις αιτίες θανάτου (π.χ. αλλεργικό σοκ στο ενδοφλέβιο σκιαγραφικό, κάποιο γενόσημο, αντίδραση διατροφής στο φάρμακο)  ώστε να μην θρηνήσουμε άδικα και άλλους νέους ανθρώπους.

*Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε να μην εκθέσουμε τα προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος.

**Αν αδυνατείτε να μας παράσχετε τις πληροφορίες που σας ζητούμε, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε που πρέπει να απευθυνθούμε.

Δημήτρης Σιάχος

Wincancer.gr

___________________________________

Την επιστολή στείλαμε και ξεχωριστά στη Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας

Προς Υπουργό Υγείας για θανατο σε αξονικό τομογράφο

_________________________________________________

Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση, καθώς καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, υποβάλλονται στην εξέταση της αξονικής τομογραφίας με χορήγηση -κατά κανόνα- του απαραίτητου ενδοφλέβιου σκιαγραφικού.

Σημειώνω ότι μόλις εχθές υποβλήθηκα κι εγώ στις αντίστοιχες εξετάσεις (Άνω κάτω κοιλίας, θώρακος και τραχήλου) και αναμένω τα αποτελέσματα.. αξονικός 1αξονικός 2