Η Ιστορία μου. Είμαι σίγουρος ότι και στην 3η μάχη που δίνω θα κερδίσω!

Ήδη ολοκλήρωσα τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπειών σε αυτή τη νέα μάχη που ξεκίνησε πριν μερικές εβδομάδες. Είναι ένας πόλεμος που κρατά 18 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως δεν επιτρέπω στη νόσο να επηρεάσει τη ζωή, τις αποφάσεις και τα σχέδιά μου.

Στις 2/6/1998 μπήκα επειγόντως στον Ευαγγελισμό με πολύ δυνατούς πόνους (κυρίως στην αριστερή κοιλιακή χώρα) και υψηλό πυρετό.

οννεδ1Ακολούθησε βιοψία διά βελόνης η οποία έδειξε, άτυπα μεσεγχυματικά κακοήθη κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασα μάζα μεγέθους καρυδιού στον τράχηλο.

Χειρουργήθηκα στις 16/6/1998. Ο όγκος επεκτεινόταν από αμέσως κάτω από το διάφραγμα μέχρι τη λαγόνια ακρολοφία αριστερά και στο κέντρο του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου, ακίνητος πάνω στους οπίσθιους μύες και τη σπονδυλική στήλη, περιβάλλοντας τα μεγάλα αγγεία, με πλήθος λεμφαδένων στο μεσεντέριο.

Η ιστολογική έδειξε καρκίνο (μικτός μη σεμινωματώδης όγκος, καθ’ υπεροχή τερατωματικός, με εκτεταμένη λεμφογενή και αιματογενή διασπορά).

Οι γιατροί έκαναν λόγο για άκρα επιθετική μη ιάσιμη μορφή…

Οι δικοί μου δεν το έβαλαν κάτω. Η αδελφή μου έλιωσε στο ξενύχτι και στο τρέξιμο, ενώ ο αείμνηστος πατέρας μου χάλασε μια περιουσία… Όταν σειρά γιατρών αρνήθηκε να με αναλάβει, πήρε την ευθύνη πάνω του ο καλύτερος.

Εισήλθα στο Υγεία και την θεραπεία μου ανέλαβε ο κος Κοσμίδης.

Από 27/6/1998 έως 31/8/1998 υποβλήθηκα σε 4 ισχυρότατους κύκλους χημειοθεραπείας με το σχήμα Ι-ΒΕΡ. οννεδ2Στις 13/10/1998 υποβλήθηκα σε πολύωρη εγχείρηση γαγγλιακού καθαρισμού του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου στο Νοσοκομείο Υγεία όπου η ιστολογική εξέταση έδειξε υπολειμματική μεταστατική διήθηση οπισθοπεριτοναϊκών λεμφαδένων από στοιχεία ωρίμου τερατώματος με εκτεταμένη νέκρωση.

Έκτοτε βρισκόμουν σε συστηματική παρακολούθηση.

Στις 24/3/2006 μου διεγνώσθη διόγκωση αριστερού όρχεως, ενώ η ιστολογική εξέταση έδειξε κακοήθες νεόπλασμα.

Από 12/4/2006 έως 3/5/2006 υποβλήθηκα εκ νέου σε δύο κύκλους χημειοθεραπείας στην Κλινική του Υγεία με το φάρμακο Paraplatin 6AUC.

Το Σεπτέμβριο του 2015 μπήκα στο Λαϊκό με συμπτώματα κολικού εντέρου. Ακολούθησε εξέταση PET-CT η οποία έδειξε πολλαπλές, ευμεγέθεις κυστικόμορφες λοβωτές αλλοιώσεις στον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο κατά μήκος της αορτής, στο μεσεντέριο, πέριξ του αλληρείου τρίποδος, στο δεξιό κοινό λαγόνιο χώρο, στο μεσοθωράκιο υποτροπιδικά, καθώς και στην αριστερά υπερκλείδια χώρα. Εν μέσω αυτών των κυστικόμορφων λοβωτών αλλοιώσεων, οι οποίες ως επί το πλείστον ήταν φωτοπενικές, αναδεικνύονταν εστίες έντονης καθήλωσης FDG.

Τα ευρήματα ήταν συμβατά με μεταβολικά ενεργό υποτροπιάζουσα κακοήθη νόσο.

Με την καθοδήγηση του καθηγητή και πολύ καλού φίλου και συμπατριώτη κου Σκανδαλάκη, στις 12/11/2015 χειρουργήθηκα στο Λαϊκό από τον καθηγητή κο Λιακάκο.

Η ιστολογική που ακολούθησε έκανε λόγο για μεταστατική διήθηση από μεικτό όγκο, αποτελούμενο από σεμινωματώδες και μη σεμιτοματώδες στοιχείο (τερατοκαρκίνωμα). (Πάνω στο χρόνιο τερατοκαρκίνωμα αναπτυσσόταν ένα νέο ενεργό αδενοκαρκίνωμα).

Κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να δρομολογηθεί εκτεταμένο χειρουργείο για την αφαίρεση του τερατώματος.

Η συγκεκριμένη εγχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένα κέντρα των ΗΠΑ..

Ο κος Κοσμίδης (με τον συνεργάτη του κο Μπακογιάννη) με ενημέρωσαν ότι ένας διακεκριμένος χειρουργός από το University του Τέξας MD Anderson Cancer Center, έρχεται μία φορά το χρόνο για πολύ εξειδικευμένα χειρουργεία στη χώρα μας, στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Λάρισας, χάρη στον διευθυντή ουρολόγο χειρουργό κύριο Βασίλη Τζώρτζη.

Η νέα εγχείρησή μου δρομολογήθηκε για τις 12/4/2016.

Κατά τον προγραμματισμένο έλεγχο πριν το χειρουργείο, στις 2/3/2015  η αξονική τομογραφία έδειξε νέα εστία καρκίνου στο συκώτι… (στις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου το ήπαρ ήταν καθαρό…). Η εγχείρηση αναβλήθηκε για αργότερα και ακολούθησε παρακέντηση στις 8/3/2016.

Στις 18/3/2016 η ιστολογική αναφέρει: Υπέρ υψηλός βαθμός κακοήθειας νευροενδοκρινικού καρκινώματος (grade 3 κατά ENES/WHO 2010), εντερικής διαφοροποίησης… (Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του νεοπλάσματος του ήπατος είναι διαφορετικά από αυτά της βιοψίας από το μόρφωμα εξωπεριτοναϊκού χώρου, δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να αφορούν τα δύο αυτά καρκινώματα σε συνιστώσες του ίδιου κακοήθους νεοπλάσματος το οποίο αναπτύχθηκε σε έδαφος τερατωματώδους συστατικού μεικτού όγκου γεννητικών κυττάρων).

Στις 24/3/2016 ξεκίνησα νέο κύκλο χημειοθεραπειών (ενδοφλέβια χορήγηση Oxaliplatin και χάπια Capibine 500mg)

 

Είμαι σίγουρος ότι η θεραπεία θα καταστείλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και θα μπορέσω να μπω στο χειρουργείο για να απαλλαγώ από το τεράτωμα που με ταλαιπωρεί για χρόνια.

 

Με τη βοήθεια του Θεού, με την αγάπη των ανθρώπων με Πίστη κι Ελπίδα θα βγω για άλλη μια φορά νικητής.