ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

  1. ΠΥΛΕΣ

Η πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Δημόσια Υγεία.

MedlinePlus -CANCER

Υγεία και Κοινωνικά Δίκτυα-Healthcare and Social Networks

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο.

2. Σειρά σωματείων, ενώσεων, ΜΚΟ, κινήσεις πολιτών κτλ δίνουν μάχη για την Ενημέρωση, την Πρόληψη και την έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου. Επίσης αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών και τη διόρθωση πολλών από τα «κακώς κείμενα», αλλά και για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και συγγενών. Εδώ προσπαθούμε να παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές.

1. Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία: Τα άτομα που δίνουν στο διπλανό τους και τον φροντίζουν χωρίς αντάλλαγμα, συνήθως μετέχουν σε οργανωμένα κοινωφελή μη κερδοσκοπικά σωματεία, προσφέροντας απλόχερα όσα έχουν στο «δισάκι της ψυχής τους» με μόνη αμοιβή και ευχαρίστησή τους την ανακούφιση που φέρνει η φροντίδα τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τέτοιο Σωματείο από το ξεκίνημα του αποτέλεσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με ειδική μέριμνα, την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου. Η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για την πρόληψη του καρκίνου και οι τρόποι και μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης του έγινε καταστατική υποχρέωση, όπως και διδαχή των Λειτουργών Υγείας με συστηματικά μαθήματα και κατανοητές απλές ομιλίες προς το κοινό σε πανελλήνια κλίμακα.

2. careacross.com ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

3. Εταιρεία Ογκολόγων- Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ο.Π.Ε.). H Εταιρεία Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.) αποτελεί μη κερδοσκοπικό Επιστημονικό Σωματείο που έχει ως βασικό στόχο την προώθηση του γνωστικού αντικειμένου της Κλινικής Ογκολογίας στην Ελλάδα.

4. Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.

5. «Ευ Ζω». Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Δυνατότητα συμμετοχής στο σύλλογο έχουν ασθενείς που ζουν ή έζησαν την εμπειρία του καρκίνου οι ίδιοι ή αγαπημένα τους πρόσωπα, εθελοντές, καθώς και επαγγελματίες υγείας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τα θέματα που σχετίζονται με τη νόσο του καρκίνου.

6. «Άλμα Ζωής». Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «‘Αλμα Ζωής» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού. Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Το σύνθημά είναι η ζωή με ποιότητα!

7. ΕΛ.Ι.Ε.Κ. (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ)

8. «Μείνε δυνατός». Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” και στα ξενόγλωσσα “BE STRONG”, ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν. Εμπνευστής και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ, που ο ίδιος είναι 2 φορές επιζών του καρκίνου μέσα σε μια δεκαετία.

9. www.oekk.gr Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου -ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ. (Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό τότε την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ». Εξελικτικά έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 2000 μέλη και 500 εκπαιδευμένους εθελοντές. Αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανήκει στις Mη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και έχει πιστοποιηθεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. και στο Υπουργείο Εξωτερικών) http://www.oekk.gr/

10. ΦΛΟΓΑ – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

13. Η ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο.

14. «Η ΠΙΣΤΗ» – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις (www.pisti.gr)

15. Η ΛΑΜΨΗ – Σύλλογος Γονέων Παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα – Β. Ελλάδας (http://lampsi.org).

16. Ίδρυμα Δράσης Κατά του Καρκίνου του Μαστού

17. ΞαναρχίΖΩ Σύλλογος Ατόμων με εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας (Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Καλαμάτα, 24131, Μεσσηνία, 2721027100. Σελίδα Συλλόγου στο fb

18. Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

19. Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος.

20. «ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ» Σύλλογος εθελοντών κοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους, Νοσοκομείο ο Άγιος Σάββας.

21. Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης.

22. EUROPA DONNA HELLAS Οργάνωση για τον καρκίνο του μαστού.

23. Σύνδεσμος φίλων ασθενών Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά.

24. Το karkinaki.gr, δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον παιδικό καρκίνο. Αν και φτιάχτηκε με προσωπικό μεράκι και ενδιαφέρον, καθώς έχουμε προσωπικά βιώματα στη συγκεκριμένη ασθένεια, σκοπός μας είναι να εξελιχθεί στην κύρια «πύλη» που θα καλύπτει όποιον ενδιαφέρεται να μάθει τα πάντα για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

25. Αλέξανδρος Συμεωνίδης – Πρώτο Κοινωνικό Ογκολογικό Ιατρείο.

*Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για συνδέσμους που δεν έχουμε συμπεριλάβει σε αυτή την παρουσίαση