ΔιαβάΖω

Έχοντας ως εφόδιο τις εμπειρίες μας ξέρουμε πόσο επίπονη και δυσβάστακτη ψυχολογικά, εκτός όλων των βασικών επιπτώσεων στους πάσχοντες, είναι η νοσηλεία, η παραμονή στους θαλάμους και στους διαδρόμους των αντικαρκινικών νοσοκομείων όλης της χώρας.

Γι’ αυτό από το πρώτο έτος ζωής μας, το wincancer, αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε μία δράση παρηγορητική για τους ασθενείς και τους οικείους τους που νοσηλεύονται στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Με εφόδιο το βιβλίο, το οποίο αποτελούσε ανέκαθεν μέσο επικοινωνίας, μετάδοσης μηνυμάτων, εικόνων, ιδεών και απόψεων.

Το ΔιαβάΖω ως ετήσια δράση πριν από τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά έχει ως στόχο τη κινητοποίηση ενεργών πολιτών και εθελοντών στον αγώνα για την ενίσχυση των καρκινοπαθών και των οικείων τους. Μέσα από τη δράση ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά των συμπολιτών μας, διαδίδουμε ξανά και ξανά πληροφορίες για το καρκίνο, παρέχουμε ένα βήμα βοήθειας και έμπρακτης υποστήριξης και φυσικά δίνουμε τη δυνατότητα του Δωρητή στο καθένα μας.

Το 2017 στο Μετρό του Συντάγματος κινητοποιήσαμε χιλιάδες συμπολίτες μας από ολόκληρη τη χώρα και κατορθώσαμε να συλλέξουμε περισσότερα από 5000 βιβλία. Κατόπιν ιδρύσαμε και ενισχύσαμε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλα τα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Εφέτος στο Μετρό του Κεραμεικού την 14ηΔεκεμβρίου από το πρωί έως το βράδυ συλλέγουμε βιβλία με μια ιδιόχειρη ευχή για να μοιραστούν στους καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται κατά τη διάρκεια των εορτών. Μια προσωπική ευχή με το ποιο αγαπημένο μας βιβλίο.