Μελάνωμα σας αποστέλλω την Ιστορία μου για να παρατηρεί ο κόσμος και να μάθει κάτι που εγώ έμαθα τυχαία .

Θέλω και εύχομαι ο κόσμος να μιλάει περισσότερο για την ασθένεια, να εκφράζει ότι νιώθει χωρίς ταμπού και να μαθαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν ήξεραν ότι συμβαίνει στον καθένα, το καθετί. πρέπει ο κόσμος να ξέρει και να καταλάβει πως ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνων θεραπεύονται και πως η πρόληψη σώσει ζωές

Καλησπέρα , εξαιτίας του μήνα  ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα. Για την ενημέρωση όσων δεν ήξεραν όπως εγώ σας αποστέλλω την Ιστορία μου για να παρατηρεί ο κόσμος και να μάθει κάτι που  εγώ έμαθα τυχαία .
Η ιστορία μου , με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα  καθώς  και καλοκαίρι που πλησιάζει . Μια ελιά -σπιλος στο δεξί μου χέρι, μια ελιά που άλλαζε συνεχώς και την παρατηρούσα για δυο περίπου μήνες.  Έτσι ξεκίνησαν όλα . Με παρατήρηση.
Και το βασικό κίνητρο για να προβάλω την ιστορία μου είναι ένα : να παρατηρούμε κάθε τι στο σώμα μας όπως ακριβώς παρατηρούμε τα επιπλέον κιλά μας , τα άβαφα μαλλια μας κλπ
Για εμένα η διάγνωση ήταν κακοήθες μελάνωμα σε αρχικό στάδιο . Πρώτο βήμα αναζήτησή : τι είναι μελάνωμα;
Ο γιατρός ευθέως όπως μάλλον θα έπρεπε να είναι είπε είναι καρκίνος του δέρματος επιθετικός αλλά πως εγώ  δεν χρειάζεται να φοβάμαι καθώς το προλαβαμε σε πολύ αρχικό στάδιο.
Δεύτερο βήμα ανακοίνωση στους οικείους. Ίσως πιο βαρυ απ τη διάγνωση
Δε θα ξεχάσω την  απόγνωση στο βλέμμα τους , το άγχος , τα βουρκωμένα μάτια , ίσως τη λύπηση; Την τρεμάμενη φωνή της μαμάς μου κάθε φορά που με ρωτούσε πως είμαι , τον φόβο των φίλων μου να με ρωτήσουν : τώρα τι θα κάνεις ; Και ενοχικά να απαντάνε προλαβαίνοντας με : δεν θέλω να σε αγχώσω άμα θέλεις μιλάς .
Μάλλον το κακό είναι χειρότερο για τους γύρω μας , νιώθουν ότι χάνουν κάτι έτσι ξαφνικά , κάνουν σενάρια θεραπειών που στην δίκη μου περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκαν και σενάρια απώλειας που επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν αφού είμαι εδώ πιο δυνατή (μάλλον δηλαδή 😂)
Τίποτα δεν τελειώνει όμως αλλά όλα αρχίζουν με άλλη ματιά και ευγνωμοσύνη
Δεν έκανα θεραπείες γιατί εγώ  το πρόλαβα . Γιατί  εγώ ήμουν τυχερή όπως είπαν οι γιατροί καθώς ένα μήνα αργότερα τα πράγματα θα ήταν ίσως Μη αναστρέψιμα . Το Πέρασα με  αφαίρεση κάποιων λεμφαδένων και εκτομή της περιοχής .
Ας μην αμελούμε κάθε αλλαγή που μας προβληματιζει .
μελάνωμα
Ας μην εκτοπιζόμαστε  στον ήλιο και ας αναθεωρήσουμε τη μόδα των σολαριουμ που ταχα με διευκόλυναν να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι .
Το άγχος των επανεξετάσεων θα παραμείνει για τα επόμενα 5 χρόνια , εύχομαι  όμως ο θεός να βοηθάει όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσει όλες τις δοκιμασίες με θάρρος και πίστη .
μελανωμα
Θέλω και εύχομαι ο κόσμος να μιλάει περισσότερο για την ασθένεια, να εκφράζει ότι νιώθει χωρίς ταμπού και να μαθαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν ήξεραν ότι συμβαίνει  στον καθένα, το καθετί. πρέπει ο κόσμος να ξέρει και να καταλάβει πως ένα μεγάλο ποσοστό καρκίνων θεραπεύονται και πως η πρόληψη σώσει ζωές .
Ας μην χάνουμε την ελπίδα μας και την πίστη μας για την ιατρική και προπάντων για τον Θεό
Δανάη Βουτσίδου