Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του αστυνομικού προσωπικού σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών από το WinCancer και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Την Τρίτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Αττικής ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών, που συνδιοργάνωσαν το WinCancer και η Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑττικήςΗ Πρόεδρος του WinCancer Πίστη Κρυσταλλίδου είχε αναλάβει τον ρόλο της συντονίστριας της εκδήλωσης με ομιλητές τον Δρ Ηλία Πέσσαχ (MD, Ph.D, Αιματολόγος, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών) και την πρώτη Ελληνίδα δότρια μυελού των οστών Νικολέττα Ευριπίδου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Αστυνομικός Διευθυντής Ευστράτιος Ματακούλιας.

ΓΑΔΑ

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του αστυνομικού προσωπικού σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών. Οι ομιλητές παρουσίασαν τη διαδικασία λήψης μυελού των οστών και εξήγησαν τον καθοριστικό ρόλο που επιτελεί η δωρεά μυελού των οστών στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως η λευχαιμία και άλλα αιματολογικά νοσήματα προτρέποντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση να εγγραφούν ως εθελοντές δότες.

Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑττικήςΗ ανταπόκριση των αξιωματικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και των μελών του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική, καθώς δεκάδες ήταν αυτοί που εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες με τη βοήθεια εθελόντριας του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», που βρίσκονταν στον χώρο της εκδήλωσης για αυτόν τον σκοπό.

Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής