δυο άνθρωποι που συναντήθηκαν στις βιωματικές ιστορίες του WinCancer

δυο άνθρωποι που συναντήθηκαν στις βιωματικές ιστορίες του WinCancer

Συμβαίνει πολύ σπάνια, να γνωρίσεις κάποιον και αμέσως να νιώθεις οικειότητα, σαν να τον ξέρεις από πάντα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα ξεκίνησαν από μία ολιγόλεπτη γνωριμία και μια ανταλλαγή λογαριασμών στο instagram.

Της είπα ότι θα ήθελα να μου στείλει μερικές από της φωτογραφίες της, ότι ήθελα να ζωγραφίσω πρόσωπα και επειδή μου μου άρεσε πάρα πολύ το δικό της θέλω να γίνει το μοντέλο μου. Της υποσχέθηκα ότι έναν από αυτούς που θα φτιάξω, θα της τον χαρίσω, έτσι  σαν πληρωμή.

Και ξαφνικά βρέθηκα να μιλάω με έναν άνθρωπο που από το πρώτο δευτερόλεπτο ένιωσα ότι τον ήξερα από πάντα. Σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα ανοιχτήκαμε και είπαμε πολλά σοβαρά πράγματα ο ένας στον άλλον, λες και  έπρεπε να καλύψουμε όλα αυτά τα κενά, τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή του άλλου που όταν όντως τον ξέρεις από πάντα, απλά τα έχεις ζήσει.

Μια από τις φωτογραφίες είχε και ιστορία, οπότε έμαθα για την απώλεια της μητέρας της.

Το ίδιο βράδυ διάβασα αυτό το άρθρο (http://wincancer.gr/2021/12/mama-moy-emfanise-karkino-toy-mastoy-2004/ ) κι αμέσως αποφάσισα τι θα κάνω με αυτή τη φωτογραφία, ποιο θα είναι το δώρο μου.

Έχω χάσει τον πατέρα μου από καρκίνο αλλά λόγω διαφόρων συνθηκών, αυτή η απώλεια δεν με ακούμπησε και πολύ. Γνωρίζω πολύ καλά όμως τι σημαίνει θάνατος, απώλεια. Ένα μεσημέρι πριν χρόνια χτύπησε το τηλέφωνο και άκουσα ότι ο κολλητός μου αυτός που του μιλούσα πριν λίγο στο τηλέφωνο σκοτώθηκε σε τροχαίο….

Ξέρω πως είναι να θυμάσαι στιγμές, να βλέπεις αντικείμενα που ξυπνάνε αναμνήσεις και προκαλούν πόνο, να πας να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις… Ποιόν;;;

Μία απλή φωτογραφία πολλές φορές λέει μία ιστορία όχι χιλίων λέξεων αλλά χιλίων συναισθημάτων.

Η απώλεια δεν καλύπτεται ποτέ, γίνεται κομμάτι  μας και ορίζει για πάντα το πως νιώθουμε. Επειδή όμως η ζωή είναι στιγμές, ιστορίες και συναισθήματα, πολλές φορές απλά πράγματα όπως μία φωτογραφία που στα γυαλιά ηλίου του εικονιζόμενου αντανακλάται κάποιος που έχει πλέον φύγει, μπορούν να εμπνεύσουν.

Έτσι η φωτογραφία έγινε ένας πίνακας που αποτυπώνει τη στιγμή, μόνο που στα γυαλιά ηλίου αποτυπώνεται πλέον η ψυχή της εικονιζόμενης…….

πινακας

Σημείωση προς τον εαυτό μου… τώρα πρέπει να φτιάξω κάτι για τον τρελό…

Κωνσταντινίδης Θωμάς