Όταν οι διακοπές των Χριστουγέννων μας δημιουργούν άγχος

Η εποχή των διακοπών πλησιάζει. Αν και όλοι αγαπάμε τις στιγμές με φίλους, οικογένεια, αγαπημένα πρόσωπα, τα Χριστούγεννα ως γιορτή αναμένεται πιο πολύ από όλες τις άλλες, και είναι μία περίοδος που δημιουργεί έντονο άγχος και στρες

Αν και φέτος σας τρομάζει το άγχος και η θλίψη που φέρνουν μαζί τους οι γιορτινές μέρες, αυτά τα τρία απλά βήματα θα σας προσφέρουν όχι μόνο πιο αισιόδοξες διακοπές, αλλά και μία πιο αισιόδοξη στάση προς τη ζωή. Φέτος, αποφασίστε να εστιάσετε, όχι σε όλα αυτά που σας αγχώνουν, αλλά σε όλα εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε ευλογία.

Με ποια τρία ιδιαίτερα βήματα μπορεί να συμβεί αυτό;

1. Καθορίστε δέκα λεπτά μέσα στην ημέρα σας όπου θα σταματάτε όλες σας τις δραστηριότητες, θα απομακρύνετε όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα και θα εστιάζετε σε όλα αυτά που έχετε κατακτήσει, που σας έχουν προσφερθεί και που σας χαρίζουν χαμόγελα μέσα στην καθημερινότητά σας. Συνήθως, αυτά που σας γεμίζουν χαμόγελα είναι πιο απλά από όλα αυτά που φαντάζεστε:

  • Το αγαπημένο σας φαγητό.
  • Η καλημέρα που σας στέλνει κάθε πρωί ο σύντροφός σας.
  • Η διαδρομή από την οποία πηγαίνετε κάθε μέρα στην δουλειά.
  • Η ώρα που απολαμβάνετε τον καφέ σας και διαβάζετε ένα βιβλίο.
  • Οι στιγμές που απλά δεν κάνετε τίποτα και ξεκουράζετε το σώμα και το πνεύμα σας.
  • Ο τρόπος που πέφτει πάνω σας ο σκύλος σας την στιγμή που γυρνάτε σπίτι, μετά από μία κουραστική ημέρα.

2. Φτιάξτε μία λίστα με όλα αυτά που σας αρέσουν και θαυμάζετε σε ένα άλλο πρόσωπο που υπάρχει στη ζωή σας. Γράψτε τα και στείλτε τα στο άτομο, στο οποίο απευθύνονται. Έπειτα, ζητήστε και από τον ίδιο να σας πει τι του αρέσει και τι θαυμάζει σε σας.

 

διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ