12 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο

Όμως, τα περίεργα νέα συμπτώματα έδειχναν ότι κάτι άλλο ετοιμαζόταν... Πίσω σε περισσότερες εξετάσεις και η διάγνωση που προέκυψε ήταν συγκλονιστική: μια πολύ σπάνια μορφή ενός πολύ σπάνιου λεμφώματος από κύτταρα t που ονομάζεται παγκετοειδής δικτυωτό. Αλήθεια; Ένας τρίτος καρκίνος;

Ποτέ δεν ήθελα να περάσω 12 χρόνια πολεμώντας τον καρκίνο. Πίστευα ότι η διάγνωση του καρκίνου του μαστού που έκανα το 2011 ήταν φοβερή, αλλά η μητέρα μου είχε επιβιώσει, και ένιωθα ότι θα έκανα το ίδιο.

Η δεύτερη διάγνωση του καρκίνου στον άλλο μαστό έγινε το 2015. Τον προλάβαμε νωρίς, γιατί ήμουν σε μια εξαντλητική ρουτίνα εξετάσεων .

Επέλεξα τη διπλή μαστεκτομή για να μειώσω τον κίνδυνο και να ηρεμήσει λίγο το μυαλό μου. Ακόμα και το να ζω με τη νεοαποκτηθείσα «πλατυποδία» μου ήταν κάτι στο οποίο προσαρμοζόμουν.
Όμως, τα περίεργα νέα συμπτώματα έδειχναν ότι κάτι άλλο ετοιμαζόταν… Πίσω σε περισσότερες εξετάσεις και η διάγνωση που προέκυψε ήταν συγκλονιστική: μια πολύ σπάνια μορφή ενός πολύ σπάνιου λεμφώματος από κύτταρα t που ονομάζεται παγκετοειδής δικτυωτό. Αλήθεια; Ένας τρίτος καρκίνος;

Προς το παρόν είναι σταθερός και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο από το να παρακολουθώ και να περιμένω. Αυτό ακριβώς από το οποίο προσπάθησα να ξεφύγω με τη μαστεκτομή. Και τώρα πραγματικά πετάω στα τυφλά.

Με τον καρκίνο του μαστού έχω μια κοινότητα. Ανθρώπους για να μιλήσω, να συλλυπηθώ, να πάρω συμβουλές. Έτσι μένω κυρίως σε αυτή την κοινότητα για να ενημερώνομαι και να συνηγορώ για περισσότερη κατανόηση και καλύτερη φροντίδα, όταν και όπως μπορώ. Αλλά έχω αυτό το υποκείμενο θηρίο και πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί.

Ζητώ συμπόνια; Όχι.

Κατανόηση; Ναι.

Εκείνες τις μέρες που δεν μπορώ γιατί είμαι κουρασμένη και πρέπει να γεμίσω μπαταρίες, σας παρακαλώ να καταλάβετε ότι η ασθένειά μου είναι σχεδόν αόρατη για τους ανθρώπους γύρω μου. Αλλά το σώμα και η ψυχή μου εξακολουθούν να εργάζονται μέρα και νύχτα για να την κρατήσουν μακριά.

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας που μπορεί να υποφέρουν από πράγματα που εσείς αγνοείτε εντελώς.

Να είστε ευγενικοί. Να έχετε επίγνωση. Να είστε ανθρώπινοι.

Θα μπορούσατε εύκολα να είστε εσείς. Είμαι επιζών. Γιορτάζω αυτή τη μέρα… έστω και αθόρυβα…

 

σε ελεύθερη μετάφραση απο I had cancer

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)