Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει 6ωρη εργασία με μισθό 8ωρου

Ο ιδρυτής της εταιρείας πήρε την απόφαση στο κρεβάτι του νοσοκομείου που πάλευε με τον καρκίνο

Μέχρι τα 31 του χρόνια ο Κωνσταντίνος Ράικος, ιδρυτής και CEO του ομίλου λογιστικών υπηρεσιών KRS, θεωρούσε ότι η πολύωρη εργασία στο γραφείο έφερνε τους στόχους που έθετε για τον όμιλο και τους πελάτες τους. Το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο και για περίπου δέκα μήνες αναγκάστηκε να εργάζεται μακριά από το γραφείο του με αρκετά περιορισμένο χρόνο αλλά και δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας του, ο Κωνσταντίνος Ράικος σκέφτηκε κάτι το οποίο σε πολλούς ακούγεται ιδανικό για το εργασιακό τους περιβάλλον και σε άλλους μη εφικτό. “Από το κρεβάτι του νοσοκομείου άρχισα να σκέφτομαι πως θα μπορούσα να λειτουργώ την εταιρεία μου μακριά από το γραφείο και με λιγότερες ώρες. Σκεφτόμουν και εξέταζα εφαρμογές και συστήματα που θα βελτίωναν την ποιότητα της δουλειάς μου και των συνεργατών μου. Έτσι έθεσα έναν μεγάλο στόχο.

Την εξάωρη εργασία με μισθούς 8ωρου. Στόχος μου ήταν να βάλουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, με στόχο να συμμετέχουμε σε μια κοινωνία επιχειρηματικότητας που θα εξελίσσει τα μέλη της” λέει στο protothema.gr ο άνθρωπος που εφαρμόζει την 6ωρη εργασία με μισθούς 8ωρου στην εταιρεία του ήδη από τον Ιανουάριο του 2022.

Είχαν προηγηθεί δυο χρόνια προετοιμασίας με αρκετές δυσκολίες. “Από τον Οκτώβριο του 2021 ξεκινήσαμε το 6ωρο τις Παρασκευές και με τη νέα χρονιά το εφαρμόζουμε όλες τις ημέρες. Τις δυο πρώτες εβδομάδες ήταν περίεργα γιατί όλοι δεν μπορούσαν να συνηθίσουν τους νέους χρόνους και ένιωθαν μια πίεση. Και εγώ που είχα μάθει να βρίσκομαι στο γραφείο από τις 6 το πρωί έκανα αρκετές ημέρες να αποδεχθώ ότι μπορώ να πηγαίνω στη δουλειά στις 10. Δυο χρόνια το δουλεύαμε αλλά δεν το πίστευαν ότι θα γίνει” λέει ο κ. Ράικος και επισημαίνει:

“Θεωρώ ότι μπορούμε να επιβιώσουμε σε ένα περιβάλλον που θα θεωρείται win win για εργοδότες και εργαζόμενους. Όταν πέρασα καρκίνο πέρασα κι εγώ μεγάλο άγχος επιβίωσης. Εγώ όμως είχα πρόσβαση σε ανθρώπους που μπορούσαν να με στηρίξουν, κάποιος που ζει με ένα μισθό;. Όταν καταφέραμε το 6ωρο και τις αλλαγές που αφορούν την ποιότητα στο εργασιακό μας περιβάλλον σκέφτηκα τη συνεργάτιδά μου Ανθούλα Κατσαβούνη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 40 ετών χτυπημένη από καρκίνο και της αφιερώνω αυτό το επίτευγμά μας”.

διαβάστε όλο το άρθρο εδώ