Συμμετοχή του Wincancer στον κύκλο των e-UNI Talks

Στην αρχή τρόμαξα, προβληματίστηκα, λυπήθηκα, αλλά έπειτα τον έκανα καλό μου φίλο και από τότε πάνε 12 χρόνια που πορευόμαστε μαζί χέρι-χέρι!

Οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλούν στην πρώτη εκδήλωση του δεύτερου κύκλου των e-UNI Talks με τίτλο “Καρκίνος: Break the Stigma” την Τετάρτη 11 Μαΐου και ώρα 20.30.
Ο καρκίνος αποτελεί ένα θέμα συζήτησης που εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητα μας παρά τον φόβο που μας δημιουργεί. Αναμφίβολα, επηρεάζει κοινωνικά, ψυχολογικά και συναισθηματικά τόσο τα άτομα που τον βιώνουν όσο και τον κοινωνικό τους περίγυρο.
Μέσω της διαδικτυακής αυτής συνάντηση θα επιχειρήσουν να συνδέσουμε εμπειρίες και αντιλήψεις, να αντιμετωπίσουμε κάθε διάκριση που φέρει η νόσος, να γνωρίσουμε περισσότερα για τις ενεργές δράσεις στήριξης των πασχόντων αλλά και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.
Οι τρεις ομιλητές με τα διαφορετικά βιώματα τους και χώρους δραστηριοποίησης, έρχονται να δοκιμάσουν την ενσυναίσθηση μας και μέσω της δικής τους οπτικής γωνίας να μας προβληματίσουν.
Πιο συγκεκριμένα:
Η κ. Κρυσταλλίδου Πίστη ως πρόεδρος του WinCancer και έχοντας ως μέσο έμπνευσης τη φράση ότι «όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται» θα μας περάσει ένα αγωνιστικό μήνυμα ελπίδας και θα μας μιλήσει τόσο για το έργο της όσο και για τα βιώματα που λαμβάνει καθημερινά ως υπεύθυνη του συγκεκριμένου φορέα.
e-UNI TalksΟ παθολόγος ιατρός με εξειδίκευση στην Ογκολογία κ. Στριμπάκος Αλέξιος και Διευθυντής Ε’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Υγεία θα μας μιλήσει για τις σύγχρονες εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση των νεοπλασιών, πως διαμορφώνεται η σχέση ιατρού-ασθενή και θα μας λύσει τελικά το ερώτημα για το «αν ο καρκίνος αποτελεί πλέον μια ανίατη νόσο» και το πως η πεποίθηση αυτή μπορεί να επηρεάσει τον ασθενή αλλά και ολόκληρο τον κοινωνικό περίγυρο.
1 wincancer 1Η κ. Λάτσιου Άννα θα αποτελέσει ένα σημαντικό συνδετικό κρίκο αφού είχε νοσήσει κατά τη παρακολούθηση των μεταπτυχιακών της σπουδών και θα μας μοιραστεί τη μάχη της με τον καρκίνο τις ανησυχίες, προβληματισμούς και τα βιώματα της.
1 wincancer«Στην αρχή τρόμαξα, προβληματίστηκα, λυπήθηκα, αλλά έπειτα τον έκανα καλό μου φίλο και από τότε πάνε 12 χρόνια που πορευόμαστε μαζί χέρι-χέρι!»
Τελικά τι είναι το στίγμα; Πως το βιώνουμε; Πως μπορεί να μας επηρεάσει;
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του MS-Teams και με ζωντανή μετάδοση στο Youtube.
.