Η Μαρία είναι αθλήτρια της πάλης… έμαθε να παλεύει και με τον καρκίνο !

Η Μαρία είναι αθλήτρια της πάλης και αν της έμαθε κάτι ο καρκίνος ήταν αυτό: "οπότε είπα ναι μπορεί να τα έχασα όλα, αλλά για αυτά που αγαπώ πρέπει να αγωνίζομαι"

Έχω κάνει 5 χρόνια χημείοθεραπείες ακτινοβολίες και 2 μεταμοσχεύσεις μυελού οστών, μετά από όλα αυτά χάνεις δουλειές, χάνεις φίλους, χάνεις πολλά, αλλά δε χάνεις τη πίστη στο Θεό και την αγάπη για τη ζωή.
οπότε είπα ναι μπορεί να τα έχασα όλα, αλλά για αυτά που αγαπώ πρέπει να αγωνίζομαι, οπότε εκεί έκανα ένα restart επανεκκίνηση και ξαναμπηκα στον αθλητισμό αγωνίζομαι στη πάλη και είμαι γραμμένη και στην αθλητική ομοσπονδία μεταμοσχευμένων. Όλα τα άλλα έχουν διαλυθεί μπορεί κοινωνικοικονομικα να είμαι τίποτα, μπορεί να έχω την ανασφάλεια για πολλά θέματα αλλά ο Θεός μου έδωσε δύναμη τουλάχιστον να αγωνίζομαι για ο, τι αγαπώ γιατί μετά τις χημείοθεραπείες και τις μεταμοσχευσεις, οι γιατροί έτσι κι αλλιώς μου είπαν να αθλούμαι όσο περισσότερο γίνεται.
Ο αθλητισμός είναι θεραπεία ψυχής και σώματος
Αυτά από μένα όλα τ άλλα είναι πολύ σκληρά και δύσκολα κάθε τομέας είναι σαν ένας τεράστιος τοίχος αλλά οι καρκινοπαθεις είμαστε μαχητές
Σίγουρα υπάρχει το μετά τραυματικα stress φοβία θανάτου και είμαι ανοσοκατασταλμένη οπότε χρειάζεται εφ όρου ζωής να λαμβάνω αντιβιώσεις και άλλα πολλά.. Αλλά προσπαθώ να τα ξεχνάω όσο μπορώ αυτά αν και οι καταστάσεις δε βοηθάνε από πολλές πλευρές.
Μαρία Ζαχαριάδου