Ο Άντριαν είναι ο πιο γενναίος έφηβος!

Τον Ιανουάριο ο πόνος έγινε αφόρητος και είχε μώλωπες σε πολλά σημεία στο άνω πόδι του. Τελικά παραγγέλθηκε μαγνητική τομογραφία και βρέθηκε όγκος στο μηριαίο οστό του.

Ο Άντριαν πήγε στον γιατρό για τακτικό έλεγχο τον Αύγουστο του 2020. Μέχρι τότε είχε ήδη πόνους στο γόνατο και στο ισχίο, τον οποίο ανέφερε η μαμά του κατά τη διάρκεια του ραντεβού.

Ο γιατρός του έλεγξε το πόδι του, αλλά δεν βρήκε τίποτα ανησυχητικό και υπέθεσε ότι ο Άντριαν είχε κουράσει το γόνατο του, αλλά είπαν στη μαμά του Άντριαν να το παρακολουθεί.

Ο πόνος δεν σταμάτησε και ο Άντριαν  συνέχισε να παραπονιέται για το γόνατο και το ισχίο του τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Άντριαν επέστρεψε στον γιατρό, αλλά πάλι δεν βρήκαν τίποτα  και τον έστειλαν σπίτι χωρίς να κάνουν ακτινογραφίες .

Ήρθε ο Δεκέμβρης και ο Άντριαν πονούσε ακόμα, 4 μήνες μετά το πρώτο ραντεβού. Αυτή τη φορά ο Άντριαν έκανε ακτινογραφία του ισχίου και του ποδιού του, αλλά δεν υπήρχαν ορατές ανωμαλίες στις εικόνες.

Τον Ιανουάριο ο πόνος έγινε αφόρητος και είχε μώλωπες σε πολλά σημεία στο άνω πόδι του. Τελικά παραγγέλθηκε μαγνητική τομογραφία και βρέθηκε όγκος στο μηριαίο οστό του.

Ο Άντριαν διαγνώστηκε επίσημα με οστεοσάρκωμα στις 12 Φεβρουαρίου 2021 σε ηλικία 13 ετών. Άρχισε τη χημειοθεραπεία αμέσως μετά την 1η Μαρτίου.

Μέχρι τη στιγμή που διαγνώστηκε ο καρκίνος είχε ήδη εξαπλωθεί στον αγκώνα και τη λεκάνη του.

Το πρώτο σχήμα δεν λειτούργησε καθώς οι όγκοι στον αγκώνα του μεγάλωσαν και άλλοι δύο εμφανίστηκαν στη σπονδυλική στήλη του. Το πρώτο του πρωτόκολλο ήταν το πρωτόκολλο MAP (δοξορουβικίνη, σισπλατίνη και μεθοτρεξάτη) που αποτελείται από εξαιρετικά τοξικά και παλιά φάρμακα χημειοθεραπείας.

Οι γιατροί του κάνουν βιοψίες στις νέες μάζες ελπίζοντας να βρουν μια δοκιμή για τον Άντριαν , αλλά δυστυχώς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για καμία, έτσι άλλαξαν το θεραπευτικό του σχήμα.

Ευτυχώς το νέο σχήμα λειτουργεί! Έχει κάνει 5 κύκλους μέχρι τώρα. Οι μάζες στα πόδια του έχουν φύγει και τα μεταστατικά σημεία στους πνεύμονες του είναι σταθερά, αλλά θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να τα αφαιρέσει αργότερα.

Ο Άντριαν είναι ο πιο γενναίος έφηβος!

Συνέχισε να παλεύεις, Άντριαν!

 

σε ελεύθερη μετάφραση από :