Ο 13χρόνος YouTuber που πολεμά τον καρκίνο

Ο Λίαμ άρχισε τη χημειοθεραπεία, αμέσως μετά και οι παρενέργειες ήταν πολλές και έμεινε 10 μέρες χωρίς να πιει και να φάει, η ιατρική ομάδα του είπε ότι ήταν η χειρότερη περίπτωση παρενεργειών χημειοθεραπείας που είχαν δει ποτέ.

Στις 5 Ιουνίου 2020, ο 13χρονος Λίαμ διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα. Το οστεοσάρκωμα είναι ένας τύπος καρκίνου των οστών και είναι συνήθως εξαιρετικά επιθετικός.

Ο Λίαμ άρχισε να πονάει στο γόνατό του. Στη συνέχεια παρατήρησε ότι υπήρχε ένα εξόγκωμα που συνέχιζε να μεγαλώνει. Η μητέρα του υπέθεσε ότι ήταν κάποιος μυς , καθώς είναι αρκετά συνηθισμένο για τα παιδιά να υποφέρουν από τέτοιου είδους τραυματισμούς. Μέχρι τη στιγμή που διαγνώστηκε ο Liam, είχε ήδη ο καρκίνος εξαπλωθεί στους πνεύμονές του.

Ο Λίαμ άρχισε τη χημειοθεραπεία, αμέσως μετά και οι παρενέργειες ήταν πολλές και έμεινε 10 μέρες χωρίς να πιει και να φάει,  η ιατρική ομάδα του είπε ότι ήταν η χειρότερη περίπτωση παρενεργειών χημειοθεραπείας που είχαν δει ποτέ.

Στη συνέχεια, ο Λίαμ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάσωσης άκρου, αλλά οι γιατροί του δεν ήταν σίγουροι αν θα ακρωτηριάζονταν ή όχι.

Ευτυχώς ο ακρωτηριασμός  δεν ήταν απαραίτητος, κατάφεραν να αφαιρέσουν τον όγκο, ένα τμήμα του οστού (μηριαίο οστό) και κάποιο μυ και στη συνέχεια αντικατέστησαν το οστό με ένα προσθετικό τιτανίου.

Ολοκλήρωσε τη θεραπεία και η οικογένειά του ήλπιζε ότι ο εφιάλτης είχε τελειώσει. Δυστυχώς, ο Λίαμ υποτροπίασε τον Ιούνιο του 2021. Ξεκίνησε ξανά τη θεραπεία τον Ιούλιο.

 

Ο Liam ονειρεύεται να γίνει διάσημος YouTuber – έχει ένα κανάλι στο YouTube όπου μοιράζεται το ταξίδι του με τον καρκίνο – Το όνομά μου είναι Liam. κανάλι του Λιαμ στο YouTube

Έχει πάνω από 10 χιλιάδες συνδρομητές!

 

Συνέχισε να πολεμάς Λίαμ!

ελεύθερη μετάφραση απο :