Δανειστική βιβλιοθήκη «Δημήτρης Σιάχος», στο Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, φόρος τιμής στον ιδρυτή του WinCancer

Τέσσερις βιβλιοθήκες «γωνιές αισιοδοξίας και ανάπαυλας» σε νοσοκομεία της χώρας

Δανειστική βιβλιοθήκη απέκτησε το νοσοκομείο των Μολάων Λακωνίας, μια βιβλιοθήκη δωρεά του WinCancer, η οποία πήρε, με απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου, το όνομα του ιδρυτή της διαδικτυακής πλατφόρμας, Δημήτρη Σιάχου, ο οποίος πάλεψε για χρόνια γενναία με τον καρκίνο, περνώντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας σε μια άνιση μάχη. Μάλιστα, αύριο Τετάρτη, συμπληρώνονται 4 χρόνια από τον θάνατό του.

Ο Δημήτρης Σιάχος καταγόταν από τους Μολάους, ενώ το όραμά του γίνεται πράξη μέσα από την πολύ αυτή όμορφη προσπάθεια του WinCancer, μιας και σήμερα στη χώρα λειτουργούν ήδη τέσσερις παρόμοιες βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία της χώρας, ως μια γωνιά «αισιοδοξίας και ανάπαυλας».

Τα εγκαίνια της 4ης βιβλιοθήκης έγιναν το Σάββατο 17 Ιουλίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, από το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Οι υπόλοιπες βιβλιοθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», σε συνεργασία με «Πάμε μαζί» στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».

Η προσπάθεια του WinCancer στόχο έχει, όπως αναφέρει η συνεχίστρια του έργου του Δημήτρη Σιάχου στο WinCancer, σύντροφός του εν ζωή Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, να δημιουργήσει με αυτές τις βιβλιοθήκες μια γωνιά αισιοδοξίας και ανάπαυλας, στα Νοσοκομεία της χώρας. Οι ασθενείς, οι φροντιστές αλλά και οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου μπορούν να δανείζονται τα βιβλία, τα οποία προέρχονται από τη δράση του WinCancer ΔιαβάΖΩ, αλλά και από προσφορές εκδοτικών οίκων και συγγραφέων.

Η ίδια κατά τον χαιρετισμό της στην λιτή εκδήλωση, ευχαρίστησε, συγκινημένη, όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, δεδομένου ότι η 4η αυτή βιβλιοθήκη δημιουργείται στην γενέτειρα του ιδρυτή του WinCancer, του Δημήτρη Σιάχου. Η ίδια, μάλιστα, τόνισε πως ο ίδιος καμάρωνε για την καταγωγή του και αγαπούσε πολύ τον τόπο του γι” αυτό και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου που αποφάσισε να δοθεί το όνομα του σε αυτή, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της βιβλιοθήκης, κατορθώνοντας να αξιοποιήσουν όλα τα βιβλία που είχαν γίνει δωρεά το 2017 στο Νοσοκομείο.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου :

Δανειστική βιβλιοθήκη «Δημήτρης Σιάχος», στο Νοσοκομείο Μολάων Λακωνίας, φόρος τιμής στον ιδρυτή του WinCancer