Ένα «επισκεπτήριο» αγάπης γεμάτο ευχές για τους καρκινοπαθείς…

Ευχαριστούμε θερμά τη Βίκυ Παπατζίκου, που ενδιαφέρθηκε για το #επισκεπτήριοΑγάπης, για την κουβέντα μας και το άρθρο της!

Ένα ξεχωριστό «επισκεπτήριο» αγάπης θα δεχθούν φέτος το Πάσχα, οι ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων της χώρας καθώς θα λάβουν προσωπικές κάρτες γεμάτες ευχές, αισιοδοξία και ενθάρρυνση για συνέχεια του αγώνας τους. Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στο WinCancer μια άτυπη εθελοντική οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης, που έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της χώρας για τον καρκίνο εν γένει.

Η κάρτα που κάποιος θα φτιάξει, θα συγκεντρωθεί από τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης και αφού πλαστικοποιηθεί, θα παραδοθεί στους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων. Το μήνυμα, μπορεί να περιέχει είτε μια ευχή, είτε μια απλή κουβέντα συμπαράστασης είτε ακόμη και μια θετική σκέψη για αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν έναν αγώνα ζωής. Και μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, χωρίς να έχουν κοντά τους δικούς τους ανθρώπους.

Διαβάζοντας κάποιος για την συγκεκριμένη εθελοντική οργάνωση, διαπιστώνει πως την ιδέα ξεκίνησε ο Δημήτρης Σιάχος, ένας άνθρωπος που πάλεψε πολύ με τον καρκίνο και που όταν διαγνώστηκε για τρίτη φορά με την ασθένεια, αποφάσισε να φτιάξει ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. «Αυτήν την τρίτη φορά ο Δημήτρης επέλεξε να μην κρύψει τον καρκίνο του, να μην κρύψει τη μάχη του, όπως έκανε τις άλλες φορές και ήθελε να βγει δημόσια και να μιλήσει για τις δυσκολίες, τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει ένας καρκινοπαθής αλλά και την αισιοδοξία και το γεγονός ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί όπως τα κατάφερε τις δυο προηγούμενες φορές. Δυστυχώς στην τρίτη μάχη του ο Δημήτρης δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2017», αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η σύζυγος του Δημήτρη Σιάχου και πρόεδρος του WinCancer, Πίστη Κρυσταλλίδου. «Οι άνθρωποι όμως που τον αγαπήσαμε», συνεχίζει η κ. Κρυσταλλίδου, «αποφασίσαμε ότι αυτή την προσπάθεια αξίζει να την συνεχίσουμε, γιατί το Win cancer έγινε διαδικτυακό σημείο αναφοράς των ανθρώπων που παλεύουν με τον καρκίνο και οι οποίοι θέλουν και εκείνοι να μιλήσουν για την ιστορία τους και τη δοκιμασία τους».

Σχετικά με το πώς ξεκίνησε η εντατική δραστηριοποίηση των εθελοντών για την συμπαράσταση σε αυτούς τους βαριά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας η πρόεδρος του WinCancer αναφέρει: «Όταν έφυγε ο Δημήτρης τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς (2017) αποφασίσαμε να μαζέψουμε βιβλία για τους καρκινοπαθείς και να τα μοιράσουμε σε εκείνους που νοσηλεύονται την περίοδο των γιορτών στα νοσοκομεία. Αυτό το κάναμε μέχρι και το 2019 γιατί πάντα θέλαμε να είμαστε κοντά στους καρκινοπαθείς. Όταν λοιπόν πέρυσι προέκυψε η πανδημία και το πρώτο lockdown με τις πολύ αυστηρές και σωστές εντολές να απαγορευτούν τα επισκεπτήρια ειδικά στα νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι καρκινοπαθείς, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη μάχη και είναι μόνοι τους. Μπορεί η τεχνολογία σίγουρα να βοηθάει σε ό,τι αφορά την επικοινωνία ωστόσο δεν είναι το ίδιο. Έτσι αποφασίσαμε πέρυσι το Μάρτιο να ξεκινήσουμε αυτό που τώρα πια εμείς ονομάζουμε «επισκεπτήριο» αγάπης. Ζητήσαμε λοιπόν από τον κόσμο να μας στείλει μια κάρτα, γιατί βιβλία δεν μπορούσαμε να ξαναμαζέψουμε για όλους αυτούς τους λόγους εξαιτίας της πανδημίας και σκεφτήκαμε ότι μια κάρτα επειδή είναι μικρή και μπορεί να πλαστικοποιηθεί, μπορεί να απολυμαίνεται , θα μπορούσε να δώσει χαρά στους καρκινοπαθείς που βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο μόνοι τους. Αυτή η προσπάθεια πέρυσι την άνοιξη είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση, ενώ το επόμενο κάλεσμά μας ήταν να ζητήσουμε από τον κόσμο να μας διαβάσει μία σελίδα από το αγαπημένο του βιβλίο και έτσι φτιάξαμε βιντεάκια με ανάγνωση βιβλίων και τα ανεβάσαμε στη σελίδα μας. Φυσικά ήταν αφιερωμένα σε αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει η Πίστη Κρυσταλλίδου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Βίκυς Παπατζίκου