Η Βάνα μας μιλάει για τη μάχη της μητέρας της…

Η θέληση για ζωή όμως διαψεύδει πολλές φορές τους γιατρούς! Πέρασαν 5 μήνες και είμαστε ακόμα εδώ,με έναν όγκο πολύ μικρότερο και αισιοδοξία για αφαίρεση του όγκου σύντομα! Μην τα παρατάς ποτέ γιατί αν δεν αγωνιστείς δεν θα μάθεις ποτέ αν μπορείς να κερδίσεις την μάχη αυτή.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας δίνει συμπτώματα εφόσον έχει φτάσει σε πολύ προχωρημένο στάδιο μας είπαν όσοι γιατροί είδαν τις εξετάσεις της μητέρας μου.

Ήταν Ιούνιος όταν ξεκίνησε ο πόνος στη κοιλιά με αντανάκλαση στη μέση και στη πλάτη, ακολούθησε μια σειρά εξετάσεων ώσπου στις 2 Σεπτεμβρίου μάθαμε τα δυσάρεστα νέα! «Όγκος στο πάγκρεας» μας ανέφερε ο γιατρός, η μητέρα μου μια νέα γυναίκα που δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας ως τα 54 της και τώρα ήρθε αντιμέτωπη με το θηρίο!

Κάναμε βιοψία και είδαν τις εξετάσεις πολλοί γιατροί,όλοι μας λέγανε πως είναι στο τελευταίο στάδιο αφού πλέον ανακαλύφθηκε και μετάσταση στο συκώτι.

Όλοι οι γιατροί που επισκεφθήκαμε μας παρότρυναν να ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες κι αν ανταποκριθεί ίσως κάνουμε επέμβαση για αφαίρεση του όγκου!

Αυτό βέβαια είναι δύσκολο καθότι το 70% των ασθενών δεν ανταποκρίνεται στις θεραπείες και μόνο ένα 20% καταφέρνει να χειρουργηθεί για μια επιβίωση 5% στα 5 έτη!!!

Καθόλου ενθαρρυντικές οι συζητήσεις μας μαζί τους.

Ξεκινήσαμε χημειοθεραπείες τον Οκτώβριο του 2020 και τον Ιανουάριο ήρθε ο πρώτος έλεγχος για να δούμε αν ο οργανισμός ανταποκρίνεται και εκεί αντικρίσαμε το πρώτο θαύμα!!!

Ο όγκος στο πάγκρεας συρρικνώθηκε κατά 50%, το συκώτι παρέμεινε ίδιο, κάνουμε άλλες 3 χημειοθεραπείες και έχουμε έλεγχο τέλη Φλεβάρη για να δούμε αν τελικά μειώθηκε κι άλλο για να μπορέσουμε να κάνουμε το χειρουργείο.

Πολλοί γιατροί μας δίναν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης του ασθενή με μόλις 3-5-9 μήνες ζωής είτε κάνοντας χημειοθεραπείες είτε όχι,κάποιοι γιατροί μας είπαν ότι όσοι ασθενείς έρχονται με τέτοιο όγκο δεν τα καταφέρνουν.

Η θέληση για ζωή όμως διαψεύδει πολλές φορές τους γιατρούς! Πέρασαν 5 μήνες και είμαστε ακόμα εδώ,με έναν όγκο πολύ μικρότερο και αισιοδοξία για αφαίρεση του όγκου σύντομα!

Μην τα παρατάς ποτέ γιατί αν δεν αγωνιστείς δεν θα μάθεις ποτέ αν μπορείς να κερδίσεις την μάχη αυτή.

Με αγάπη και σεβασμό προς όλους τους καρκινοπαθείς.

Βάνα

 

 

Photo by Artem Maltsev on Unsplash