τι γίνεται με τους χρόνιους ασθενείς και το εμβόλιο του covid-19

Στην επόμενη φάση εμβολιασμού θα λάβουν τις δόσεις τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, όσοι πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα καθώς και όσοι εργάζονται σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους

Eίναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή καθώς οποιοδήποτε εμβόλιο για να βγει σε κυκλοφορίαείναι ήδη εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την EMA και τον FDA.

Τι γίνεται με τους χρόνιους ασθενείς όμως; Τι γίνεται όταν όλοι σου λένε πως είσαι δυσανάλογα ευάλωτος σε αυτό το πόλεμο;

Για τα άτομα που ζουν με χρόνια νοσήματα, τα εμβόλια COVID-19 φέρουν τα ίδια -αν όχι περισσότερα- οφέλη με αυτά που φέρουν σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό. Ο λόγος δημιουργίας τους είναι για να τα προφυλάξουν, να θωρακίσουν και όχι για να βλάψουν. Σαφέστατα μία συζήτηση με τον προσωπικό σας γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας θα λειτουργήσει θετικά.

Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πρώτη φάση εμβολιασμού, δηλαδή εμβολιάζονται οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής (το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και το διοικητικό προσωπικό), τα άτομα που ζουν σε οίκους ευγηρίας και σε δομές χρονίων πασχόντων.  Μέσα στον Ιανουάριο, χωρίς κάποιο απρόοπτο, θα έχει ολοκληρωθεί και ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 ξεκινάει ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 85 ετών, όπως ανακοίνωσε ο νέος Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Στην επόμενη φάση εμβολιασμού θα λάβουν τις δόσεις τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, όσοι πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα καθώς και όσοι εργάζονται σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους. Στη συνέχεια το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΟ ΤΗΣ HUFFINGTONPOST

 

 

Photo by Hakan Nural on Unsplash

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ