Αν και άντρας, νόσησα από καρκίνο του μαστού

Το 2010 κάνοντας ντουζ, διαπίστωσα κάτι σκληρό κάτω από τη θηλή του στήθους μου. Πήγα στον γυναικολόγο της συζύγου, γιατί σκέφτηκα ότι αυτός είναι ο πλέον ειδικός για τον μαστό και μου συνέστησε να κάνω υπέρηχο

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση

Ο 56χρονος πλέον Πέτρος Σεβασλιάν είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άνδρα που νόσησε από καρκίνο του μαστού. Η περιπέτειά του ξεκίνησε όταν το 2010 παρατήρησε τυχαία κάτι σαν «γρουμπούλι» πάνω από τη θηλή του αριστερου μαστού. Προχώρησε καθυστερημένα στις απαιτούμενες εξετάσεις την άνοιξη του 2011 εξαιτίας της πλήρης άγνοιας ύπαρξης του αντρικού καρκίνου μαστού και αφού πλέον είχε δείξει το πραγματικό του πρόσωπο ο καρκίνος. Δέκα χρόνια μετά μιλώντας στην ATHENS VOICE θυμάται την εμπειρία του και προτρέπει τους άντρες να μην αψηφήσουν την ύπαρξή της αντιμετωπίζοντάς την με ψυχραιμία και πίστη, απευθυνόμενοι άμεσα στους ειδικούς ογκολόγους.

«Το 2010 κάνοντας ντουζ, διαπίστωσα κάτι σκληρό κάτω από τη θηλή του στήθους μου. Πήγα στον γυναικολόγο της συζύγου, γιατί σκέφτηκα ότι αυτός είναι ο πλέον ειδικός για τον μαστό και μου συνέστησε να κάνω υπέρηχο. Διαπιστώθηκε κάποια φλεγμονή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι κακό, κατά συνέπεια δεν ασχολήθηκα άλλο, ώσπου μετά από ένα 8μηνο περίπου αισθάνθηκα ένα δυνατό τσίμπημα στο στήθος εκεί που ήταν το ογκίδιο, ο συναγερμός πλέον είχε χτυπήσει, πήγα σε χειρούργο ο οποίος μου συνέστησε να κάνω στις απαιτούμενες εξετάσεις υποψιασμένος (ίσως και σίγουρος) ότι επρόκειτο “να μπλέξουμε”. Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν. Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία αλλά και πίστη στον Θεό, σαν να μου είπαν ότι έχω γρίπη. Επέλεξα πλέον έναν ειδικό ογκολόγο χωρίς να ασχοληθώ ποτέ με την αρρώστια ψάχνοντας στο ίντερνετ και σπαταλώντας τις ώρες μου και τις σκέψεις μου σε δημοσιεύματα, ακολούθησα υπάκουα τις οδηγίες του και την θεραπεία-πρωτόκολλο που αποφάσισε, χημειοθεραπείες, χειρουργεία, ακτινοβολίες, όλα στην σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ATHENSVOICE