Μην αναβάλεις τις εξετάσεις σου…

Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε πίσω την τακτική μας παρακολούθηση ή θεραπεία, και ιδιαίτερα για τέτοιου είδους νοσήματα, λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να μην μας καταβάλει το άγχος, ο φόβος και η αβεβαιότητα, επικοινωνούμε με τον θεράποντα ιατρό μας

Οι ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα (κακοήθειες) ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ο κορονοϊός έπληξε σημαντικά την ψυχολογία τους, και διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι εξ αυτών χρειάστηκε να διακόψουν την παρακολούθηση της υγείας τους λόγω Covid-19 με τον φόβο και την αβεβαιότητα να κυριαρχούν

μήπως κολλήσω κάτι;

Υπάρχουν ασφαλή μέτρα στα νοσοκομεία;

Θα είναι ασφαλής η μετακίνηση μου;

Όμως μια τέτοιου είδους συμπεριφορά ομολογουμένως είναι αρνητικός παράγοντας για την έκβαση της νόσου, με αποτέλεσμα την πιθανή επιδείνωση αυτής.

Σημαντικό είναι η διατήρηση της επικοινωνίας με τους θεράποντες Ιατρούς, για την ορθή ενημέρωση και καθοδήγηση, και την ανεύρεση τρόπων επίλυσης της συνέχισης θεραπειών και παρακολούθησης.

Είναι σημαντικό να μην αφήνουμε πίσω την τακτική μας παρακολούθηση ή θεραπεία, και ιδιαίτερα για τέτοιου είδους νοσήματα, λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να μην μας καταβάλει το άγχος, ο φόβος και η αβεβαιότητα, επικοινωνούμε με τον Θεράποντα Ιατρό μας για εξεύρεση λύσεων όπως προαναφέραμε.

Η επικοινωνία δημιουργεί ένα ισχυρό υποστηρικτικό δίκτυο ψυχικής προστασίας για το άτομο του οποίο ο ψυχισμός δοκιμάζεται σημαντικά.

‘’Ο θαρραλέος άνθρωπος υπερτερεί σε όλα’’ είχε πει ο Όμηρος!

Χρήστος Λεβέντης

Χρήστος ΛεβέντηςΟ Χρήστος Λεβέντης είναι 47 ετών κατάγεται από την Μάνδρα Αττικής και από το 2009 κατοικεί και εργάζεται μόνιμα στην ακριτική Ορεστιάδα.

Είναι Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος στο  Γ. Ν. Διδυμοτείχου.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ), της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρίας (ΕΑU) και συμμετέχει στο Ινστιτούτου Μελέτης  Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) που λειτουργεί με τη συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπό έχει την προαγωγή της υγείας του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος μέσα από την ενημέρωση, πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και τεκμηριωμένη αποκατάσταση των ουρολογικών παθήσεων.

Mέλος του τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας (ΑΝ.ΥΠΟ)

Μέλος Endourological Society

Μέλος Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας (ΕΑΕ)

Μέλος του τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (Ο.ΝΟ.Γ.Ο)

Μέλος του τμήματος Ουρογεννητικής Ογκολογίας