Σκαρφάλωνε στο παράθυρο νοσοκομείου για να μην αφήσει μόνη τη μητέρα του, ως την ημέρα που την «πήρε» ο κορωνοϊός «Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του εδώ, παρακολουθώντας την κατάσταση της μητέρας του έξω από το παράθυρο και έφευγε όταν πλέον η μαμά του αποκοιμιόταν»
Όταν η ηλικιωμένη μητέρα του Jihad Al-Suwaiti εισήχθη στο νοσοκομείο, θετική στον κορωνοϊό, οι γιατροί απαγόρευσαν την είσοδο στον νεαρό για λόγους προστασίας. Ωστόσο, ο 30χρονος Τζιχάντ από τη Χεβρώνα, αγωνιώντας και ανήμπορος να την αποχωριστεί, σκαρφάλωνε κάθε μέρα από την υδρορροή και καθόταν έξω από το παράθυρο του νοσοκομείου ώστε να βεβαιώνεται πως η μάνα του είναι καλά και ασφαλής. «Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του εδώ, παρακολουθώντας την κατάσταση της μητέρας του έξω από το παράθυρο και έφευγε όταν πλέον η μαμά του αποκοιμιόταν» δήλωσε ένα από τους αξιωματούχους του νοσοκομείου. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη που η μητέρα του κατέληξε.
Τον 30χρονο γιο που άγρυπνος παρακολουθεί τη μάνα του να δίνει μάχη κατά του κορωνοϊού, απαθανάτισε ο Μοχάμαντ Σάφα, διπλωμάτης και ακτιβιστής. Η συγκινητική φωτογραφία έγινε viral μέσω των social media. Όπως είπε ο αδερφός του Τζιχάντ, Ρασμί στα μέσα ενημέρωσης, παρά τις επίμονες απαγορεύσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, δεν εγκατέλειπε τη μητέρα τους – η οποία έπασχε από λευχαιμία και προσφάτως είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.
Μάλιστα, ο Σάφα ζωγράφισε το σκίτσο του στο παράθυρο όπου τον πλησιάζει η μαμά του, ως άγγελος πια.
Πηγή: www.lifo.gr