Να τα αγαπάς όλα. Εσένα, όμως, πιο πολύ

Να προτιμάς να κάνεις λάθη από αγάπη, παρά από φόβο. Να μοιράζεις συνέχεια αγάπη, χαμόγελα, καλές πράξεις, καλοσύνη. γράφει ο Στέφανος Ξενάκης

ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ. Την ώρα που όλα κοιμούνται. Μέσα στη σιωπή θα βρεις τον εαυτό σου. Μέσα στη σιωπή θα μάθεις να τα ακούς όλα.

Να κινείσαι κάθε μέρα: περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, χορό, ό,τι εσύ γουστάρεις. Η κίνηση θα σε κάνει χαρούμενο, έξυπνο και υγιή. Η κίνηση από μόνη της θα φέρει τη μισή ζωή που ονειρεύεσαι.   Η ζωή σου δεν κρίνεται από τα πτυχία σου αλλά από τις συνήθειές σου. Να έχεις τις σωστές.

Να τιμάς τις αρχές και τις αξίες σου. Να τιμάς το μέσα σου. Αν δεν το τιμήσεις, κανένας δεν θα το τιμήσει. Να λες την αλήθεια σου ακόμα και όταν η φωνή σου τρέμει.

Να εξελίσσεις τον εαυτό σου κάθε μέρα. Έστω και 15 λεπτά. Αλλά κάθε μέρα. Διάβασμα, σεμινάρια, αυτογνωσία, ό,τι κάνει την ψυχή σου να ανθεί. Αν χάσεις ένα φαγητό, δεν θα πάθεις κάτι. Αν χάσεις το φαγητό της ψυχής σου, σίγουρα θα πάθεις.   Όταν είσαι ανάμεσα στο να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι, πάντα να το κάνεις. Θα μετανιώσεις γι’ αυτά που δεν έκανες, όχι γι’ αυτά που έκανες. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Τα λάθη σου είναι η πείρα σου.

Να σε αγαπάς και να σε τιμάς σαν να ήσουν ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σου. Είσαι. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Να σε ταΐζεις καλά, να σε φροντίζεις, να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Να είσαι επιεικής μαζί σου, αλλά να μη σου χαρίζεσαι. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι καλά με τον εαυτό σου

Να κάνεις αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής σου. Στον σκοπό της ζωής σου θα είσαι ευτυχισμένος. Τον σκοπό σου δεν θα τον βρεις. Θα σε βρει αυτός. Θα σου χτυπήσει την πόρτα. Να την ανοίξεις. Κι όταν πρόκειται για τον σκοπό της ζωής σου, να τους γράψεις όλους κανονικά ξέρεις πού.

Να έχεις ευγνωμοσύνη για τα πάντα. Για τα χέρια σου που πιάνουν, για τα πόδια σου που πατάνε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε καν η επόμενη αναπνοή. Να μάθεις να εστιάζεις στο καλό. Παντού υπάρχουν λουλούδια, αρκεί να θέλεις να τα δεις.

διαβάστε την συνέχεια εδώ : www.lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ