Γιατί αποφάσισα να δωρίσω τα βλαστοκύτταρα της κόρης μου

εμείς δώσαμε ζωή στην κορούλα μας και η κορούλα μας πιθανόν να δώσει σε κάποιο άλλο παιδάκι

Θα σου πω όλη μου την ιστορία. Ελπίζω να μην σε κουράσω… Αρχικά να ξέρεις έχασα τον πατέρα μου στα 62 του χρόνια από οξεία λευχαιμία πριν 1,5 χρόνο.

Τότε προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να τον σώσω. Και θυμόμουν ότι ο αδερφός μου πλήρωσε αδρά ιδιωτική κλινική για τα βλαστοκύτταρα των παιδιών του. Του είχαν πει ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Αμέσως μίλησα με την γιατρό του πατέρα μου. Της το είπα και τότε μου εξήγησε ότι μόνο από ξένα βλαστοκύτταρα δίνεται βοήθεια. Έψαξα και ξανά έψαξα ρωτούσα συνεχόμενα όσους γνώριζα. Όλοι μου λέγανε τα ίδια. Τελικά ο πατέρας μου έγινε ένα αγγελούδι του ουρανού.

Ο Θάνος σε όλα αυτά πάντα ήταν στήριγμα μου! Παντρευτήκαμε και έμεινα έγκυος στην κορούλα μας. Ξανά έψαξα και ρώτησα ίδιες απαντήσεις. Αυτό που σκεφτήκαμε ήταν όλα όσα ζήσαμε μαζί με τον αγώνα μας να κρατήσουμε τον μπαμπά μου στην ζωή.

Και το ακόμα χειρότερο ήταν την ημέρα που έφυγε ο πατέρας μου, μπήκε στον θάλαμο ένα παιδάκι. Ένα μικρό μικρό παιδάκι που έπασχε από οξεία λευχαιμία. Έκλαιγε. Όσο έκλαιγε αυτό άλλο τόσο σπάραζα. Έβλεπα τους γονείς του σε απόγνωση. Έλεγα μακάρι μακάρι να έκανα κάτι να βοηθήσω.

Κοιτούσα τον Θάνο και έλεγα να κάνουμε κάτι καααατι. Και η γιατρός του μπαμπά μου, είπε ότι μόνο συμβατός δότης θα σώζει το μικρό.

Πάμε πάλι στην εγκυμοσύνη, μίλησα με την Πίστη μας, μου έδωσε ένα νούμερο ενός ανθρώπου που εδώ στην Κοζάνη κάνουν διανομές των κουτιών αυτών. Η σκέψη μας ήταν εξαρχής να κάνουμε δωρεά για να κρατήσουμε στην ζωή έστω ένα παιδάκι έναν άνθρωπο στην ζωή.

Περάσαμε δύσκολα με τον μπαμπά μου. Και τότε ο Θάνος μου έκανε την εξής σκέψη η οποία ήταν κοινή: εμείς δώσαμε ζωή στην κορούλα μας και η κορούλα μας πιθανόν να δώσει σε κάποιο άλλο παιδάκι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο αιμοδοτών.

Πείτε ότι θέλετε να κάνετε δωρεά των βλαστοκυττάρων των παιδιών σας. Αυτοί θα πάρουν τα στοιχεία σας δηλαδή ένα τηλέφωνο  επικοινωνίας και την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Από εκεί και έπειτα όταν έρθει η ώρα της γεννάς τους παίρνετε ένα τηλεφωνο και σας στέλνουν το κουτί της δωρεάς ή πάτε και το παίρνετε εσείς οι ίδιοι.

Την διαδικασία την κάνει ο μαιευτήρας σας ή κάποιος γιατρός ο οποίος το έχει ξανά κάνει.

Σε μένα θα την κάνει ο γυναικολόγος μου ο κύριος Ζησης Μήτσιος ο οποίος ενημερώθηκε ότι θα κάνω αυτή την κίνηση και χάρηκε ιδιαίτερα μπορώ να πω.

Να θυμάστε ένα πράγμα: δίνετε ζωή στα παιδάκια σας, δώστε τους την ευκαιρία να βοηθήσουν κάποιο άλλο παιδάκι να ζήσει.

Φανή

 

Τι είναι το ομφαλοπλακουντιακό αίμα;

 

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

  1. Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος Σωρανού Εφεσίου 4 Αθήνα 11527

Τηλ.:210 6597697 & Φαξ: 210 6597345

  1. Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, ΑιματολογικήΚλινική – Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Τηλέφωνο: 2313307419

 Photo by Alex Hockett on Unsplash

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ